Successos

La policia alemanya busca un home de 38 anys després de l’assassinat de dos agents

La ministra de l’Interior, Nancy Faeser, ha comparat la mort dels policies amb una “execució”

La policia alemanya ha identificat a un home de 38 anys, de la regió del Sarre (fronterera amb França) i dedicat a comerciar amb animals de caça, com el presumpte autor de l’assassinat de dos agents, de matinada i mentre realitzaven un control al seu vehicle.

El sospitós, identificat com Andreas Johannes Schmitt, segons el setmanari “Der Spiegel”, té antecedents delictius i llicència d’armes. A més del comerç d’animals de caça, Schmitt té una fleca a uns 50 quilòmetres d’on van ocórrer els fets.

Se’l busca per la mort de dos policies, una dona i un home, de 24 i 29 anys, que realitzaven un control de trànsit, a les 03.20 GMT, en una carretera del “Land” de Renània-Palatinat, veí al del Sarre, a l’altura de la localitat de Ulmet.

La parella policial havia contactat per radiotelèfon amb la seva central per a comunicar que anaven a revisar un vehicle, en el maleter del qual havien trobat un animal de caça mort.

La agent, que estava encara en l’acadèmia policial, no va poder ni usar la seva arma, segons les investigacions en curs, sinó que va rebre un tret al cap i va morir en l’acte.

El seu company de patrulla va poder informar per radiotelèfon de la mort d’aquesta –“ens estan disparant”, va informar, segons l’enregistrament policial–. Immediatament va obrir foc, però va resultar ferit mortalment, també al cap, i va morir poc després.

La policia va iniciar immediatament la cerca de l’agressor o agressors, ja que inicialment es va pensar que es tractava d’almenys dos individus, un d’ells armat.

Les autoritats van requerir a través de xarxes socials, ràdio i televisió pistes sobre l’automòbil en què s’havien donat a la fugida i va estendre la investigació cap als estats federats veïns.

El succés ha causat gran commoció a Alemanya i ha merescut les condemnes des de tot l’espectre parlamentari, tant des de la coalició del canceller Olaf Scholz com dels principals partits de l’oposició.

La ministra de l’Interior, Nancy Faeser, ha comparat la mort dels policies amb una “execució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia