Successos

trànsit

Fuita tòxica i col·lapse a l'AP-7

La col·lisió de dos camions que transportaven material perillós va provocar el vessament del producte a l'autopista

Només una persona va resultar ferida lleu

L'avaria d'una autocaravana amb matrícula francesa en el punt quilomètric 8,5 de l'AP-7, en sentit sud, al terme municipal d'Agullana, va provocar ahir, passades les 2 de la tarda, una col·lisió en cadena, que va afectar dos camions cisterna que transportaven matèries perilloses i un turisme. Com a conseqüència de la col·lisió entre els dos camions, de l'empresa Belda de Benicarló, es va produir el vessament de pràcticament tota la càrrega de ciclohexà que portaven, un producte tòxic que s'utilitza com a dissolvent en la indústria química.

Arran d'aquest vessament, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat va activar de seguida la fase d'alerta del pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera. El conductor del segon camió cisterna, que va ser el que va topar més fortament amb el que anava davant seu, va quedar atrapat dins de la cabina i els Bombers el van haver de rescatar. Aquest segon camió va quedar molt malmès. L'home va ser traslladat a l'hospital de Figueres, estable i amb fractura en una cama. Tot i l'aparatositat de l'accident, cap altra de les persones que anaven en els quatre vehicles involucrats en la col·lisió va resultar ferida.

Arran de l'accident, des de primera hora de la tarda, l'AP-7 va quedar tallada en tots dos sentits i es van formar unes llargues cues a l'autopista. Els cotxes que circulaven en direcció França van ser desviats cap a l'N-II per la sortida 4 de l'autopista. I els que anaven cap a Girona també van ser desviats cap a l'N-II. De manera que les cues quilomètriques de cotxes s'hi van traslladar. A les sis de la tarda, l'autopista es va reobrir en sentit nord i s'hi va habilitar un carril en sentit sud. No obstant això, les cues de cotxes que anaven cap a França a aquella hora eren de set quilòmetres.

Pel que a la fuita del material tòxic, el producte vessat estava confinat i no va provocar contaminació de l'entorn, segons van informar fonts de Protecció Civil. La mateixa empresa de transports que portava el material tòxic va gestionar l'arribada d'una altra cisterna per fer el transvasament de la càrrega que encara quedava en un dels camions. A mitja tarda, però, aquest tercer camió cisterna encara no havia arribat al lloc de l'accident i el producte tòxic continuava vessant pels vorals de l'AP-7.

També pels volts de les sis de la tarda una grua va començar les tasques de carregament del camió cisterna que ja havia perdut tota la càrrega per allunyar-lo del lloc de l'accident. Fins a aquest indret van ser mobilitzades deu dotacions de Bombers de la Generalitat, a més de nou patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats del servei d'emergències mèdiques (SEM).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.