Successos

robatori

Detinguts quan traginaven 24 quadres robats a Beget

Els Mossos, alertats per gent del poble, van interceptar la furgoneta dels lladres a la carretera d'Oix i els van detenir

Les obres procedien de diferents edicions del concurs de pintura amb la temàtica de Beget

Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge a la nit dos nois que van interceptar a la carretera d'Oix quan circulaven amb una furgoneta carregada amb 24 quadres que acabaven de robar a la rectoria de Beget.

El robatori es va produir en un local de la rectoria de Beget on es guarden diferents quadres procedents dels premis de diferents edicions del concurs de pintura de Beget, així com quadres no premiats que els seus autors no han anat a recollir. Totes les obres tenen en comú que la temàtica és el poble de Beget i els seus voltants.

Cap a les 9 un veí del poble va veure, des de lluny, uns nois que, a través d'uns forats d'una part de la rectoria que es va enrunar ja fa temps, treien uns objectes quadrats. Inicialment aquest testimoni va pensar que es tractava de cartrons. Però en fer el comentari amb un altre veí, aquest va veure clar que els objectes que traginaven els intrusos podien ser els quadres que hi ha guardats a la rectoria. Llavors van avisar els Mossos i els van poder donar com a pista que els sospitosos anaven amb una furgoneta de color vermell.

Amb aquestes dades, els Mossos es van mobilitzar i van posar controls a les carreteres de sortida de Beget. A dos quarts de deu van localitzar una furgoneta que s'ajustava a la que duien els sospitosos al quilòmetre 0,1 de la GIV-5221, a Montagut i la van fer aturar. En el vehicle hi anaven dos nois, un jove de 25 anys de nom Mohamed i veí de Roses i un noi menor d'edat. I a dins de la furgoneta hi van trobar 24 quadres que havien desaparegut de la rectoria de Beget. Davant de les evidències, els Mossos van detenir els dos ocupants de la furgoneta. El noi menor va ser posat a disposició de la fiscalia i el seu company va passar ahir a disposició del jutjat d'Olot i va quedar en llibertat. Els quadres robats van ser retornats a la rectoria de Beget, on ahir la policia científica dels Mossos va anar a fer una inspecció per mirar de trobar indicis per incriminar els lladres. El mossèn de Beget, Jacint Medina, va manifestar ahir les seves sospites que els dos detinguts anessin acompanyats, o si més no, guiats o assessorats per alguna tercera persona que tenia coneixement de la situació dels quadres. Els lladres van seleccionar les obres que els feien més peça.

El valor de les obres robades i recuperades no ha estat precisat, però alguns dels quadres poden estar valorats en uns 3.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.