Successos

Investiguen un veí de Roquetes per tenir cavalls en mal estat: un agonitzava

La Guàrdia Civil va advertir de la situació d’un dels animals, que va acabar sacrificat, i després en va trobar d’altres

Investiguen un home per tenir múltiples cavalls en mal estat a la seva finca de Roquetes (Baix Ebre) i, en concret, un d’ells estava agonitzant. Estava estirat a terra en agonia de mort, al mig de l’explotació quan la unitat de Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tortosa (Seprona) el van trobar en una patrulla de vigilància. Estava molt prim, esquelètic i extremadament feble, i no responia a cap estímul. Per això, van demanar que vinguessin veterinaris de la Generalitat, del departament d’Acció Climàtica, que van determinar que el millor que podien fer és sacrificar-lo per evitar-li més patiment, atès que la situació era irreversible. Els guàrdies van identificar el propietari de la finca i un treballador, que tenia com a funció donar aliment i aigua als animals, i els han obert una investigació per maltractament animal. El cos armat va poder recórrer la finca i hi van trobar diversos cavalls més estat “millorable”. També van avisar que d’aquí a uns dies es farà una altra inspecció administrativa i que el propietari està obligat a proporcionar les cures necessàries als cavalls.

Les diligències obertes pel delicte de maltractament animal van ser lliurades al jutjat de guàrdia de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia