Successos

hondures

Tragèdia a Hondures

Quaranta-una dones moren calcinades i a trets en una baralla entre bandes en una presó

Almenys 41 dones han estat assassinades en un enfrontament entre bandes en una presó d’Hondures. Les autoritats van trobar desenes de cadàvers després d’un motí a la presó de Tamara, a 50 quilòmetres al nord-oest de Tegucigalpa, la capital d’Hondures, ha informat un portaveu de la policial. Algunes de les víctimes van morir cremades vives i altres a trets. També hi ha diverses recluses ferides que es troben ingressades en un hospital de la capital per ferides de bala i arma blanca, segons han informat fonts oficials.

La presidenta hondurenya, Xiomara Castro, s’ha declarat commocionada pel que va descriure com a “monstruós assassinat” de les dones, del qual va culpar a les poderoses bandes de carrer. Castro ha assegurat que respondrà a la massacre “amb mesures dràstiques”. “Commocionada pel monstruós assassinat de dones a Cefas, planificat per “maras”.

La meva solidaritat amb els familiars. Convoco a passar comptes al Ministeri de Seguretat i la presidenta de la Comissió Interventora. Adoptaré mesures dràstiques”, ha piulat la mandatària. La primera mesura ha estat la destitució aquest dimecres del ministre de Seguretat, Ramón Sabillón, que ha estat substituït per Gustavo Sánchez, fins ara director de la policia.

Aquesta tragèdia carcerària arriba en un moment en què la presidenta Castro ha decidit adoptar mesures similars a la del seu homòleg del Salvador, Nayib Bukele, per fer front a la violència de les bandes de carrer. Castro va anunciar el novembre passat una polèmica política que inclou estats parcials d’excepció per combatre el crim a les zones més inseguretat de les ciutats del país. Les mesures ja s’estan aplicant en 120 comunitats, on a més s’han suspès les garanties constitucionals i s’ha mobilitzat els uniformats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia