Successos

Xina

Almenys 31 morts per una explosió de gas a un restaurant de Yinchuan

Set persones més han estat hospitalitzades, una de les quals en estat molt greu

La causa de l’accident hauria estat una fuita en un dipòsit de gas de l’establiment

Una explosió en un restaurant de Yinchuan, a uns 900 Km a l’oest de Pequín, ha provocat 31 morts, segons informen mitjans xinesos citant fonts oficials.

L’accident ha passat uns vint minuts abans de les nou de la nit de dimecres hora local (sis hores menys a Catalunya) en un concorregut carrer del districte de Xingqing. La causa de l’explosió hauria estat una fuita de gas liquat del petroli (GLP) a la zona de treball d’un restaurant especialitzat en barbacoes. Els bombers han extingit el foc uns quaranta minuts més tard.

Les autoritats han confirmat que hi ha hagut 38 víctimes, 31 de les qual han mort i set més han estat hospitalitzades, una de les quals en estat crític. Dos dels ferits han resultat cremats de gravetat moderada, dos han patit ferides per vidres trencats i dos més han estat atesos per lesions lleus.

La comissió nacional de salut ha enviat a Yinchuan l’equip de rescat mèdic d’emergències i experts en cremades per donar.

Els veïns dels edificis propers al restaurant han estat traslladats temporalment a hotels propers. En total, han estat reallotjades unes 64 famílies.

Segons testimonis citats pel diari xinès Global Times, primer ha esclatat un dipòsit de gas al primer pis i després la canonada situada a la segona planta de l’establiment.

Segons el govern regional, una hora abans de l’explosió un empleat del restaurant havia alertat a emergències d’una forta olor de gas. Els responsables de l’establiment han detectat que la vàlvula del dipòsit de GLP estava trencada i han anat a comprar-ne una de nova. L’explosió s’hauria produït durant el procés de substitució de la vàlvula.

Aquesta és l’explosió més letal a la Xina d’ençà de març de 2019, quan un accident en una indústria química a la província de Jiangsu (est) va deixar 78 víctimes mortals.

El president xinès, Xi Jinping, ordenat que es facin “tots els esforços” per atendre els ferits, es revisi la seguretat i s’investigui a fons què ha passat. De moment, nou persones han estat detingudes després del succés, inclosos el gerent, el personal i els socis del restaurant, als quals s’ha congelat els béns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia