Mossos i voluntaris consciencien els motoristes entre Lloret i Tossa

Tretze morts en tres mesos a Catalunya

El Servei Català de Trànsit va escollir ahir un dels trams de les carreteres gironines més concorreguts pels motoristes per dur-hi a terme l'experiència. En qüestió de tres hores van aturar unes 120 motocicletes i van repartir tríptics informatius amb l'objectiu de conscienciar els usuaris sobre l'ús de les motocicletes a la carretera i d'oferir consells sobre seguretat viària.

Segons dades del Servei Català de Trànsit, amb l'arribada de la primavera és quan apareixen més motocicletes a la carretera i és també el període primaveral i d'estiu quan es produeixen més accidents mortals de motoristes.

Segons les mateixes dades, l'any passat es van produir un total de 63 accidents mortals de motoristes a les carreteres catalanes, 35 dels quals van passar des de l'abril fins a l'agost. Els tres primers mesos d'aquest any s'han registrat un total de 13 motoristes morts en accident de trànsit en aquestes carreteres, un més que l'any passat en el mateix període.

Més controls

Aquesta experiència del dispositiu especial Premot, que ja es va portar a terme els caps de setmana del 18 i 19 i 25 i 26 de març passat, es continuarà fent els caps de setmana no consecutius d'aquest mes d'abril i també els mesos de maig, juny i octubre. També s'organitzaran dispositius especials coincidint amb els grans premis de motociclisme, en concret el de Montmeló, del 4 al 7 de juny; i de Xest, a la Foia de Bunyol, del 6 al 8 de novembre, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit.

Sancions

En aquests controls de trànsit, a més d'informar i conscienciar els usuaris, també es controlen tots aquells dispositius que puguin alterar o amagar les plaques de matrícula de les motocicletes. En el control d'ahir en aquell tram de la carretera de Lloret de Mar a Tossa, els agents van formular 15 denúncies administratives entre els motoristes que van aturar.

En aquest mateix control, els voluntaris de PAT, la majoria familiars de víctimes d'accidents a les carreteres, explicaven les seves experiències als motoristes per conscienciar-los de la necessitat de conduir amb prudència i d'evitar conductes de risc per mirar de reduir els accidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.