Successos

SUCCESSOS

Estabilitzat l'incendi forestal que crema a Arbúcies

Els Bombers preveuen donar per controlat l'incendi entre avui a la nit i demà al matí

Estabilitzat l'incendi forestal que crema part del terme municipal d'Arbúcies. Actualment, hi treballen 27  dotacions de Bombers, tres de les quals aèries, treballen per apagar un foc que s'ha declarat al punt quilomètric número dos de la GI-543 al seu pas pel poble. La policia local ha desallotjat dues urbanitzacions, La Joia i Palau, d'on han marxat una vuitantena de persones. Els Bombers han demanat el confinament també del càmping de la Vall d'en Vidal i tretze masies

Tot i així, els Bombers preveuen donar per controlat l'incendi entre avui a la nit i demà al matí. El perímetre del foc que ha cremat cinc hectàrees d'un pendent forestal. L'alcalde Pere Garriga ha admès que han "patit molt", sobretot les dues primeres hores de l'incendi: "A tocar d'aquí hi ha cases de pagès i gent que hi viu, si no s'hagués actuat amb tanta celeritat i el foc s'hauria escapat, se n'anava cap a la zona de les Guilleries". La directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, ha recordat que la sequera augmenta la vulnerabilitat dels boscos i demana prudència a l'hora de sortir al medi natural.

Segons informen fonts del cos, "la prioritat és tancar els flancs" i per això "s'hi treballa amb contundència". L'avís s'ha rebut quan passaven pocs minuts de les dues del migdia i ara mateix s'hi actua amb vuit recursos aeris i divuit dotacions terrestres. El foc s'ha iniciat a la zona del Molí de les Pipes i la Corbadora per causes que es desconeixen. Malgrat que a prop hi ha dues urbanitzacions, el vent empeny en sentit contrari a aquestes dues, en direcció a masies aïllades del muncipi. A la zona hi bufa vent. 

La carretera GI 543 està tallada en els dos sentits de circulació per facilitar les tasques d'extinció. Segons expliquen els Bombers, l'incendi es caracteritza pel seu comportament topogràfic, és a dir, no avança empès pel vent, que és mínim, sinó per l’orografia accidentada del terreny. El cap de l’incendi ha coronat un petit turó i la prioritat dels efectius d’extinció és atacar el flanc dret, que ja fa recorregut descendent, perquè no s’encaixi en un barranc. El foc llença alguns focus secundaris de poca importància i s’està revisant el perímetre per descartar noves ignicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia