Successos

líbia

Els equips de rescat espanyols i turcs socorren a més de 50 persones en Derna

El cicló Daniel ha deixat des del passat diumenge almenys 7.000 morts, més de 10.000 desapareguts i més de 30.000 desplaçats en l’est del país

Més de 50 persones van ser socorregudes per equips de rescat i cerca d’Espanya i Turquia a la ciutat líbia de Derna, colpejada pel cicló Daniel, que va deixar des del diumenge almenys 7.000 morts, més de 10.000 desapareguts i més de 30.000 desplaçats en l’est del país, va informar aquest divendres el membre de l’Autoritat de Socors líbia en aquesta ciutat oriental, Islam Azouz.

Segons el responsable tots dos equips van utilitzar en les operacions de rescat dispositius tèrmics i gossos de rastreig que van permetre treure vives a aquestes persones després de romandre dies sota els enderrocs, i va agregar que l’estat de salut dels rescatats és estable i es troben a l’hospital de campanya de Derna.

Un equip espanyol especialitzat en operacions de cerca, salvament i recuperació de cadàvers a la ciutat de Derna va arribar aquest dimecres a Trípoli, acompanyat de quatre gossos de rastreig ensinistrats, dos drons avançats i dos sensors, i es va dirigir a la ciutat de Bengasi i d’allí a Derna per a iniciar els treballs sobre el terreny.

Fonts mèdiques a Trípoli van afirmar que l’equip espanyol treballa a més en les seves tasques a la regió oriental per a formar als equips del centre en resposta ràpida, rescat i recuperació i gestió d’equips de cerca avançada.

La tempesta Daniel, que va assotar el Mediterrani central i va assotar l’est de Líbia diumenge passat va provocar inundacions a les ciutats de Bengasi, Beyda, Marj, Suse i Derna, la quarta localitat líbia més gran amb 120.000 habitants, on prop de 17 hores de pluges intenses van col·lapsar dues preses, situades a pocs quilòmetres de les àrees habitades i en tot just trenta minuts d’interval, el cicló va arrossegar fins a la mar barris sencers i els quatre ponts que travessen el riu.

El director del Departament de Cerca de Persones Desaparegudes, Lutfi Tawfiq, va afirmar que els equips que busquen les restes han enterrat més de 2.500 cadàvers recuperats en Derna, i que tenen dos equips distribuïts a les ciutats de Derna i Susa, i un tercer equip està treballant per a prendre mostres de les restes. “La situació en Derna continua sent catastròfica, la qual cosa requereix coordinació. Entre els equips nacionals i internacionals és difícil”, va indicar Tawfiq.

Segons l’ONU, 884.000 damnificats necessiten ajuda, però d’ells un quart de milió la necessiten de manera urgent.

Malgrat la urgència de la situació, les autoritats enfrontades de l’est i oest del país no han aconseguit coordinar una estratègia conjunta, la qual cosa alguns analistes qualifiquen de “gestió caòtica”, encara que ambdues van demanar el dilluns per separat ajuda humanitària i van declarar tres dies de dol nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia