Successos

PERÚ

Almenys 24 persones moren en caure un autobús per un abisme al Perú

La caiguda del vehicle de passatgers, que ha tingut lloc a més de 650 quilòmetres de Lima, també ha provocat 21 ferits

Accident mortal aquest dilluns al Perú. Almenys 24 persones han mort i 21 més han resultat ferides després que un autobús de passatgers ha caigut per un abisme en una zona remota de la regió sud andina de Huancavelica, segons han informat fonts oficials i recull l’agència Efe.

L’accident, les causes del qual encara es desconeixen, ha tingut lloc cap a dos quarts de dues de la matinada hora local —dos quarts de nou del matí hora catalana— quan l’autobús, que feia la ruta entre les ciutats de Huancayo i Huanta, s’ha precipitat a l’abisme de més de 200 metres de profunditat a l’altura d’una zona coneguda com a Huaccoto, a la província de Churcampa, a més de 650 quilòmetres de Lima.

L’agència oficial Andina ha afirmat que han arribat al lloc dels fets bombers de la província de Churcampa i de la ciutat de Huanta, a la regió d’Ayacucho, a més d’agents de la Policia Nacional de les dues localitats. També s’ha enviat personal sanitari de la Xarxa de Salut de Churcampa per participar en les tasques de primers auxilis dels ferits, que han estat traslladats a centres de salut de les regions veïnes de Huancavelica i Ayacucho.

Mitjans locals han informat que dotze dels ferits han estat atesos i donats d’alta, mentre que altres seran traslladats a l’hospital de Huanta, on ha ingressat almenys una persona en estat greu.

L’alcalde d’Anco, Manuel Zevallos, ha declarat a l’emissora RPP que la zona de l’accident va patir una allau fa gairebé un mes i no s’hi havien fet tasques de manteniment.

Els accidents d’aquestes magnituds són habituals a les carreteres peruanes, a causa majoritàriament de la imprudència dels conductors, el mal estat de les carreteres i del parc automotor i les condicions geogràfiques agrestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia