Successos

L’alcalde de Palamós, copilot del cotxe policial multat i conduït per un regidor

La imatge despixelada que ha facilitat Trànsit mostra que el conductor del vehicle era Alfons Bartolomé, regidor de seguretat, que pagarà la multa

Teresa Ferrés ja ha demanat la dimissió de l’alcalde

Per fi aquest divendres s’ha desvelat el contingut de la fotografia -despixelada pel Servei Català de Trànsit arran del procés judicial- feta al cotxe camuflat de la policia de Palamós que va ser multat per excés de velocitat ara fa dos anys a Castell-Platja d’Aro. En una roda de premsa feta a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou, l’alcalde Lluís Puig, ha reconegut que el vehicle el conduïa l’aleshores regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé i que ell mateix viatjava en el seient de l’acompanyant. “De forma difusa però sense cap mena de dubte, en aquesta imatge es pot identificar el conductor”, ha exposat Puig, que també ha explicat que s’ha posat en contacte amb el regidor i que li ha assegurat que assumirà el cost de la multa i els retards: “Bartolomé lamenta el greuge que ha suposat per l’ajuntament i la Policia Local de Palamós”.

“Sempre he tingut molt clar que jo no era el conductor perquè mai he conduït cap vehicle d’aquests i se’m fa impossible recordar vuit mesos després que jo anava aquell dia al cotxe”, ha continuat explicant alhora que ha volgut deixar clar que “segur que estàvem fent alguna tasca relacionada amb l’àrea de seguretat”. “A més, he mirat l’agenda i en aquell dia i moment concret no hi consta cap desplaçament o moviment amb aquest cotxe”. Entre altres, també ha manifestat que arran dels fets s’ha millorat “les qüestions d’ús de vehicle dins l’ajuntament i que ara no es podria tornar a repetir aquesta situació”. A més, ha anunciat que s’ha començat els tràmits per obrir-li un procés penal i per això “els meus advocats m’han recomanat que sigui prudent a l’hora de fer cap declaració”.

Sobre el procediment que s’ha seguit, Puig ha dit que qui l’ha liderat és el cap de la Policia Local, que té “tota” la seva “confiança”. Però ha matisat que serà el mateix inspector qui haurà d’explicar què s’ha fet per la via judicial –on ha arribat el cas-. Precisament, en el marc d’aquest procés, el jutge ha autoritzat eliminar el pixelat de la fotografia del radar i ha permès identificar amb claredat el conductor i l’acompanyant.

Dos agents expedientats

D’altra banda, l’alcalde ha volgut desvincular aquests fets amb els dos expedients disciplinaris que es van obrir a dos agents, un d’ells delegat del sindicat CSIF, que posaven en dubte que s’hagués fet tot el possible per esbrinar la veritat.

Les crítiques dels representants del sindicat CSIF a la Policia Local de Palamós, que qüestionaven que s’hagués volgut arribar al fons de la investigació, van motivar expedients disciplinaris que, en el cas d’un dels delegats, li ha suposat una suspensió de sou i feina de 6 mesos. L’alcalde de Palamós ha desvinculat avui l’afer de la multa, del dels expedients. El CSIF, al seu torn, va demanar a l’Ajuntament que expedientés el cap de la Policia Local per haver sancionat els dos agents i delegats del sindicat.

Demanen la dimissió

Les reaccions no s’han fet esperar. La portaveu del principal grup de l’oposició municipal, Teresa Ferrés, de Som-hi per Palamós i Sant Joan, ha demanat la dimissió de Lluís Puig, a qui acusa d’haver mentit durant dos anys . Ferrés li demana la convocatòria d’una Junta de Portaveus municipal, aquest divendres mateix.

El CSIF també ha demanat la dimissió immediata de l’alcalde i del regidor. “Han mentit, han enganyat, han obert un expedient disciplinari a un delegat nostre i tot per salvaguardar el bon nom del Cos de la Policia Local i al final s’ha descobert que els culpables eren ells quan sempre al Ple havien negat que ells poguessin saber qui conduïa”, afirmen en un comunicat, a més de criticar que la demora en el cas hagi provocat que “una multa de 150 euros s’hagi convertit en una de més de 14.000”.

Amb tot, Puig ha dit que estava “molt tranquil” i que no es plantejava la seva dimissió. Ha dit també que ha convocat una junta de portaveus per dilluns que ve per informar-ne la resta de grups municipals i determinar com poden tenir accés a la prova fotogràfica.

Els fets

La multa es va posar a un cotxe sense logotipar de la Policia Local el 21 de setembre de 2021.El vehicle va ser enxampat circulant a 111 quilòmetres per hora en un tram amb una velocitat màxima permesa de 80. La sanció pel conductor era de 300 euros i la pèrdua de dos punts del carnet de conduir. Tot i la investigació municipal, no va ser possible identificar el conductor i això va provocar que la multa s’elevés als 900 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia