Successos

El quadern negre

Tura Soler

“Àngel de la guarda, no em deixis de nit ni de dia”

El subdelegat de Girona invoca el paper protector de la Policía Nacional, com a garant de seguretat i atracció turística

“Àngel de la guarda, dolça companyia, no em desemparis ni de nit ni de dia”, aquesta és l’oració que, segons confessa, resava el subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon. Ho va revelar ahir –“encara que sembli infantil”– el subdelegat per invocar l’essència de protector i de garants de la seguretat ciutadana dels agents de la Policía Nacional, que ahir van celebrar la seva festa patronal, els Sants Custodis. Bramon va exposar que, gràcies a aquesta protecció, estem en un país segur amb un índex de delinqüència per sota d’altres països europeus, i que això contribueix a fer que tot el territori de l’Estat tingui un gran atractiu turístic.

El comissari provincial Leoncio Martínez es va ocupar de posar les dades de la feina feta per la Policía Nacional a les comarques gironines. En el darrer any han practicat 3.231 detencions, 309 de les quals van ser de persones reclamades per diferents jutjats; 583, per fets delictius, i 2.339, per infracció de la llei d’estrangeria. Dintre d’aquest marc de l’estrangeria van ser expulsades 67 persones, delinqüents reincidents. El comissari, que va voler destacar que a les comarques de Girona el percentatge de dones a les files de la policia és de prop del 35%, molt per sobre de la mitjana del 17%, va aportar dades també de la tasca en matèria d’expedició de documents, que es va incrementant. Vam expedir 120.000 DNI, 60.000 passaports, 37.000 targetes d’identificació d’estrangers i 630 permisos solidaris especials a ucraïnesos, que afegits als que ja s’havien expedit sumen un total de 5.655. També han fet un total de 2.100 entrevistes de peticionaris d’asil, fet que els converteix en la cinquena demarcació que més casos ha tramitat. En l’apartat de les medalles i condecoracions, aquest any la Policía Nacional va fer un acte de reconeixement a dos caps d’altres cossos que s’han jubilat. D’una banda, el tinent coronel de la Guàrdia Civil Luciano Antón, i de l’altra, el comissari dels Mossos Josep Milan. Leoncio Martínez va destacar la bona col·laboració que tots dos havien mantingut amb la Policía Nacional, que havia contribuït a millorar la feina policial. L’acte, a part del comiat dels dos comandaments, també va servir d’alguna manera de presentació en públic dels seus substituts: Cristóbal Pedro Prieto Arjona, nou tinent coronel de la comandància, i Sílvia Catà, la comissària dels Mossos que ja ha assumit el comandament de la regió policial de Girona. Reconeixement també per a Josep Maria Riera, l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, que és a punt de jubilar-se. I també va rebre placa l’inspector David Puertas, cap de la Policia Municipal de Palafrugell, per feina de col·laboració d’aquest cos en diverses operacions. Destaca la medalla que es va entregar a Enrique Barata Partido, fiscal d’homicidis i d’anticorrupció, a qui la Policía Nacional va voler agrair el seu bon fer en els casos en què ha intervingut i hi ha hagut implicats agents del cos. La llista de diplomes, medalles i felicitacions és molt més llarga, inclou l’alcalde de Bolvir, Isidre Chia, i el brigadier de la PAF Frederic Hernández, especialista en falsificació documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia