Successos

El quadern negre

Tura Soler

La cocaïna robada als Mossos: misteri no resolt

No s’ha pogut desemmascarar el mosso que va arreplegar el quilo de droga del búnquer de la comissaria

“Em dol a l’ànima pensar que m’acabaré jubilant sense saber qui es va endur el quilo de cocaïna de la comissaria.” És el lament d’un comandament dels Mossos en vista del sobreseïment decretat pel jutjat de Sant Feliu de Guíxols del cas del robatori el 2020 d’un paquet de cocaïna sota custòdia a la comissaria dels Mossos. Un lament incrementat pel fet que és conscient que tenen la guilla dins del galliner, perquè només un mosso podia tenir accés a la droga, dipositada en una caixa forta. El lladre, a més de tenir accés a la comissaria, havia de ser un bon coneixedor de les instal·lacions, ja que per obrir el búnquer primer calia agafar una clau per anar a obrir el dipòsit on es guardava la clau del búnquer i, després d’usurpar la droga, tornar totes les claus al seu lloc. Una operació que el lladre havia de saber que podia fer sense ser captat per les càmeres perquè en aquest espai de la comissària no es va considerar necessari posar-ne en ser d’accés restringit als mossos, que es pressuposen de confiança. En el mateix búnquer on es guardava la droga s’hi guarden les armes llargues, també a l’abast dels mossos. Quan es va detectar la desaparició de la droga, l’octubre del 2020, en fer una revisió suposadament rutinària del que hi havia a la caixa forta, es va denunciar el cas al jutjat de Sant Feliu de Guíxols i es va mobilitzar la divisió d’afers interns (DAI) dels Mossos, el fiscal Víctor Pillado. Les sospites només podien recaure en agents dels Mossos, els únics que hi tenen accés. El més difícil era saber quin dia s’havia executat el robatori. Per intentar trobar el rastre de la cocaïna desapareguda, la unitat canina va anar a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols amb gossos ensinistrats i van passar per la zona d’armariets i vestidors. No se’n va trobar rastre. Però un fet fortuït (una informació captada per la Policía Nacional durant unes punxades telefòniques per un altre afer) va fer encarrilar la investigació cap a un sospitós. Però, tot i les informacions, els interrogatoris i els seguiments, el jutjat no va trobar prou indicis per encausar ningú. El cas està sense resolució.

La droga robada, un paquet que feia 1 quilo i 11 grams exactament, ja havia arribat a la comissaria de Sant Feliu d’una manera un xic inusual. El paquet amb la droga va aparèixer flotant al mar a la cala del Vigatà, el 5 d’agost del 2020. Una família de banyistes la va descobrir i l’home va alertar la Policia Local de Sant Feliu i la va portar a la seu dels municipals. Els agents locals la van pesar, van fer les diligències i les van traspassar juntament amb la droga als Mossos, que la van dipositar al seu búnquer. I d’allà va desaparèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia