Successos

Aldarulls de matinada davant la comissaria conjunta de Salt

Els desordres s’han produït quan dos joves han entrat per la força a les dependències policials per intentar endur-se un amic a qui li estaven comprovant l’autenticitat del seu passaport

La Policia Local de Salt ha detingut aquest dissabte a dos quarts de dues de la matinada dues persones per atemptat a agents de l’autoritat després que accedissin per la força a la comissaria conjunta dels Mossos i el cos municipal per intentar emportar-se a un amic, que estava a les dependències policials per comprovar l’autenticitat del seu passaport. Mentre els agents estaven fent les gestions, dues persones han aprofitat que un ciutadà ha entrat dins la comissaria -durant la nit està tancada i s’accedeix amb un timbre- per “colar-se” i, amb actitud violenta -un agent ha patit ferides lleus-, han intentat emportar-se el seu amic. A més, han avisat, a través dels seus telèfons mòbils, a amics i coneguts perquè anessin a ajudar-los.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, poc després, una vintena de persones s’han concentrat a fora la comissaria i han causat alguns aldarulls. Els cossos policials n’han identificat set per insults i amenaces i han hagut de tancar les portes de la comissaria per evitar que la situació anés a més. Les tres persones que estaven dins la comissaria han quedat detingudes per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat i per desordres públics.

La Policia Local de Salt s’ha fet càrrec de les diligències del cas i serà qui les instruirà.

Reaccions polítiques

Les reaccions dels polítics de Salt no s’han fet esperar. El grup municipal del PSC a Salt ha emès un comunicat on diu lamentar els fets succeïts però en culpa a l’equip de govern d’ERC: “Lamentablement, considerem que aquests incidents són un reflex de la pèrdua de confiança en els cossos policials que ha anat minant-se durant els últims vuit anys de govern d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Salt. La confiança en les forces de seguretat és fonamental per a la convivència i la tranquil·litat dels nostres veïns i veïnes, i és essencial que les autoritats locals facin tot el possible per restablir aquesta confiança” i ha instant a les autoritats a investigar a fons aquests incidents i a prendre “les mesures necessàries per garantir la seguretat del nostre municipi”. Carles Gras, cap de gabinet de l’alcaldia de Salt, no ha volgut fer cap declaració sobre aquest comunicat, tot i que l’ha titllat “d’escrit electoral”.

Reclamen una solució

Per altra banda, el Sindicat Autònom de la Policia (SAP), el Sindicat Indpendent de la Policia Local (SIP) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) ha emès també un comunicat on exigeix als poders públics, una “resposta clara i contundent a la situació que fa ja massa temps venen patint els cossos de seguretat de Catalunya”. Les tres organitzacions alcen la veu per dir que “ja n’hi ha prou d’ignorar, de treure ferro i de normalitzar uns atacs a cossos policials, que ni són aïllats, ni són normals”. I afirmen que la policia té la clara sensació que està absolutament sola i desprotegida.”Catalunya es mereix una policia forta i respectada que tingui la capacitat suficient per donar resposta als reptes als quals s’enfronta. Volem i necessitem garantir la seguretat del país. Però això passa per la defensa de les seves persones membres quan són atacades en l’exercici de les seves funcions i per la legitimació de la seva acció. Senyores i senyors polítics: vostès decideixen cap a on volen anar”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia