Successos

El quadern negre

Tura Soler

Crim sense cadàver al Penedès

Un home de 77 anys, empresonat per la mort d’una dona desapareguda el setembre del 2022 a Torrelles de Foix, tot i que el cos de la víctima ahir encara no s’havia trobat

Un home de 77 anys va ser empresonat ahir per ordre del jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès (el número 4) com a sospitós de l’assassinat d’una dona, la seva parella, que constava desapareguda des del 12 de setembre del 2022 a Torrelles de Foix, tot i que el cadàver de la víctima, almenys fins ahir, no havia estat localitzat. La denúncia de la desaparició la va presentar l’home ara arrestat, després que ell mateix fes proclames pel poble assegurant que la seva dona l’havia abandonat i havia marxat. La parella vivia en un habitatge d’una urbanització de Torrelles de Foix, on inicialment hi residien temporalment com a segona residència però ara de manera permanent. Altres vegades la dona ja havia marxat una temporada, però després tornava. Però des del setembre del 2022 no se la va tornar a veure i quan el seu company va presentar la denúncia, després de dir a tothom que l’havia abandonat, els Mossos aviat van sospitar que podia ser una desaparició criminal i van desistir de fer, com es fa habitualment, difusió de la seva imatge i les seves dades amb crida d’ajuda per a la seva localització, i van encomanar el cas a la divisió d’investigació criminal. Divendres, els Mossos van detenir l’home, un pintor prou conegut a la població, ja que havia col·laborat en diferents activitats socials i també s’oferia per fer classes particulars de pintura. Tot i no tenir el cadàver de la víctima, els Mossos asseguren que han pogut recollir prou indicis que avalen que és morta i que l’autor és aquest home de 77 anys. Però, a més a més, al llarg de la investigació, asseguren, han pogut recollir indicis que el relacionen amb casos d’agressions sexuals a tres noies que s’haurien produït a Torrelles de Foix entre els anys 2005 i 2013, quan les víctimes tenien menys de 16 anys. Els Mossos apunten que no es descarta que es trobin més víctimes que relatin haver estat objecte d’agressió sexual per part del pintor. En vista de la detenció, l’Ajuntament de Torrelles de Foix va emetre un comunicat ahir a través de les xarxes socials per condemnar el crim, donar el condol als familiars de la víctima i anunciar que dilluns celebrarà un ple extraordinari per decretar tres dies de dol al municipi i després fer un minut de silenci davant de la casa consistorial.

La investigació, que dirigeix el jutjat d’instrucció número 3 de Vilafranca del Penedès, continua oberta per, entre altres coses, intentar trobar el cos de la víctima. Ahir es buscava el cos en una zona del municipi on se sospita que pot ser.

Cadàver a Pontons

Al gener, en un altre municipi de l’Alt Penedès, es va trobar el cadàver esquarterat d’una dona enterrat a dos metres de profunditat en una finca del municipi. Per aquest cas es va detenir i empresonar la parella de la víctima, l’actor Jorge Ferrandis, i tot indica que el crim es va perpetrar l’estiu del 2021 en un pis del carrer de Castillejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia