Successos

Una bretolada amb gas pebre encén les alarmes a Correus de Girona

Un total de dotze persones han tingut que ser ateses per problemes lleus respiratoris

Segons els primers indicis, un o dos joves haurien llançat la substància i han fugit

Alarma a Correus de Girona després que, aquesta tarda, un o dos joves hagin dispersat una substància que ha generat problemes respiratoris lleus a diverses persones. Segons ja han confirmat els Mossos d'Esquadra, es tracta de gas pebre. Els fets s’han produït a la seu central de Correus de la capital gironina, a l’avinguda Ramon Folch. Emergències ha rebut una trucada les 17:58 hores d’una persona explicant que li costava respirar. Ràpidament, fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat efectius de Bombers, Mossos d’Esquadra, policia local i SEM i  s’ha procedit a acordonar i desallotjar la zona.

Segons fonts properes, una o dues  persones han entrat a les instal·lacions i han dispersat  una substància que segons ja han confirmat les investigacions es tracta de gas pebre. Diverses persones han resultat afectades per problemes lleus respiratoris i picor d’ulls. En concret, vuit treballadors de Correus, 3 policies locals i un client que en aquell moment estava fent una gestió. Segons les mateixes fonts, l'autor o autors  que han generat l’incident, han fugit del lloc dels fets. Els Bombers han entrat a les instal·lacions però no han detectat cap substància tòxica. I s'ha procedit a ventilar l’edifici. Així mateix, agents del TEDAX dels Mossos d’Esquadra també han participat en la investigació per determinar de quina substància es tractava, que finalment s'ha confirmat que era gas pebre.

Per la seva part, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha explicat des del lloc dels fets que les persones ateses tenien la mateixa simptomatologia lleu de tos i irritació. Ha enviat, també, un missatge tranquil·litzador a l'assegurar que els Bombers no han detectat “res especial a l’ambient".

Els fets han creat una gran expectació al voltant de l’oficina de Correus, especialment quan han aparegut els agents que havien d’analitzar les instal·lacions, que anaven vestits amb EPI’s de protecció. Segons fonts properes a Correus, la previsió és que demà l'oficina podrà obrir amb total normalitat.

Possible cas relacionat

Fonts properes  apunten que un cas que s'ha produït un parell hores després podria estar relacionat amb els fets de Correus. En concret, al Burguer King de Salt uns joves menors d'edat també han ruixat amb un esprai de gas pebre afectant una treballadora. Quan se'ls ha pogut identificar  han reconegut que un amic d’ells seria qui hauria utilitzat l’esprai a l’oficina de correus de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia