Successos

El quadern negre

Tura Soler

Trobat mort a Menorca un desaparegut a Sant Adrià

La roba va aparèixer prop de la platja a Badalona i el cos va ser trobat a 270 km de distància mar enllà

L’ADN ha certificat que el cadàver que al mes de maig va ser trobat a la platja de s’Arenal d’en Castell, al municipi des Mercadal, a Menorca, es correspon amb el d’en Jaume, l’home de 56 anys de Sant Adrià de Besòs que havia desaparegut el 27 de març passat entre la platja del Litoral de Sant Adrià i la platja del Coco de Badalona.

La roba, la bicicleta i altres pertinences de l’home van ser trobades arran de mar i alguns testimonis van indicar que l’havien vist entrar a l’aigua. Quan la família va presentar denúncia per desaparició es va muntar un gran dispositiu de recerca, per terra, mar i aire, per intentar trobar-lo. Però el resultat va ser negatiu. Els Mossos van penjar cartells de recerca demanant ajuda ciutadana, amb la fotografia del desaparegut i les seves dades físiques: 1,85 d’alçada, corpulent, cabells foscos i ulls marrons. I una nota que “podria estar desorientat”. L’home havia protagonitzat alguna fugida de casa altres vegades, però mai passava fora més de tres o quatre dies. Però aquest cop no va tornar.

El dia 17 de maig, una turista que passejava per la cala de s’Arenal d’en Castell va descobrir a la sorra, a la zona on hi ha instal·lades les gandules, el cadàver d’un home en avançat estat de descomposició. Era el cos d’un home corpulent, no duia roba ni cap objecte identificatiu. La Guàrdia Civil i el jutjat de Maó es van fer càrrec de la investigació i passats cinc mesos, gràcies a la comparativa de l’ADN, s’ha comprovat que es tracta de l’home que va desaparèixer a Sant Adrià de Besòs. Els Mossos, segons publicava Metropoli, ja han anat a comunicar la identificació i la defunció als familiars.

La turista britànica que va trobar el cadàver, Emma Elliot, va fer declaracions als mitjans anglesos culpant l’Ajuntament de la deixadesa de no haver netejat la platja abans de les set del matí, l’hora que ella va sortir, i va dir que es plantejava presentar una denúncia perquè la visió del cos li havia provocat un trauma que li havia arruïnat les vacances. Feia cinc dies que havia arribat amb la seva parella, el seu fill i el seu nebot, i, segons va exposar, ja va ser incapaç de tornar-se acostar al mar. La dona culpava els serveis de neteja de negligència per haver-la obligat a veure el cos i va dir a la premsa britànica que volia ser indemnitzada perquè ja no va poder disfrutar de les vacances, per les quals havien pagat més de 2.000 euros. La família va anar a posar una creu i va deixar una nota al lloc on s’havia trobat el cos i la dona va rebre atenció psicològica per part dels serveis de l’operador turístic que els havia organitzat les vacances.

Identificat mossèn Castelló

D’altra banda, fa uns dies el Bisbat de Solsona va rebre la confirmació que el cos que es va trobar al pantà de la Llosa del Cavall al març corresponia a mossèn Xavier Castelló, el capellà que havia desaparegut el 17 de novembre del 2022 pels volts del santuari de Lord. La identificació, feta també a través d’ADN, ha tardat més de mig any. Ara el Bisbat ha preparat una cerimònia fúnebre que se celebrarà el 25 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia