Successos

Alarma i ferits lleus a Correus de Girona arran d’una bretolada amb gas pebre

Alarma a Correus de Girona després que, ahir a la tarda, un o dos joves haguessin dispersat una substància que va generar problemes respiratoris lleus a diverses persones. Segons van confirmar posteriorment els Mossos d’Esquadra, es tractava de gas pebre. Els fets es van produir a la seu central de Correus de la capital gironina, a l’avinguda Ramon Folch. Emergències va rebre una trucada les 17:58 hores d’una persona explicant que li costava respirar. Ràpidament, fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar efectius de Bombers, Mossos d’Esquadra, policia local i SEM i es va procedir a acordonar i desallotjar la zona.

Segons fonts properes, una o dues persones van entrar a les instal·lacions i van dispersar una substància que segons es va confirmar amb les investigacions posteriors es tracta de gas pebre. Diverses persones van resultar afectades per problemes lleus respiratoris i picor d’ulls. En concret, vuit treballadors de Correus, 3 policies locals i un client que en aquell moment estava fent una gestió. Segons les mateixes fonts, l’autor o autors que van generar l’incident, van fugit del lloc dels fets.

Els Bombers van entrar a les instal·lacions però no van detectar cap substància tòxica. I es va procedir a ventilar l’edifici. Així mateix, agents del TEDAX dels Mossos d’Esquadra també van participar en la investigació per determinar de quina substància es tractava, que finalment es va confirmar que era gas pebre.

Per la seva part, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, va explicar poc després des del lloc dels fets que les persones ateses tenien tots la mateixa simptomatologia lleu de tos i irritació. I va enviar, també, un missatge tranquil·litzador a l’assegurar que els Bombers no havien detectat “res especial a l’ambient".

Malgrat que finalment l’incident no va tenir les conseqüències que al principi es temien, el gran desplegament que es va fer a l’avinguda Ramon Folch va crear una gran expectació i petits problemes de trànsit. Sobretot cridaven l’atenció de la gent els agents que havien d’analitzar les instal·lacions, , que anaven vestits amb EPI’s de protecció i duien tecnologia per analitzar la qualitat de l’aire a l’interior. Segons fonts properes a Correus, la previsió és que avui l’oficina podrà obrir amb total normalitat.

Possible cas relacionat

Fonts properes apunten que un cas que es va produir un parell hores després podria estar relacionat amb els fets de Correus. En concret, al Burger King de la Plaça de Salt de Girona uns joves menors d’edat també haurien ruixat amb un esprai de gas pebre afectant una de les treballadores. Quan se’ls va poder identificar van reconèixer que un amic d’ells seria qui hauria utilitzat l’esprai a l’oficina de Correus. A l’hora de tancar aquesta edició, la investigació continuava oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia