Successos

Presó per un dels tres detinguts per col·locar artefactes explosius casolans a Barcelona

Els Mossos també investiguen una dona per la seva relació amb els fets produïts entre juliol de 2022 i juny de 2023

No van causar ferits però els danys materials ascendeixen a 80.000 euros

El jutjat ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a un dels tres detinguts per col·locar explosius casolans en diferents moments entre el juliol del 2022 i juny del 2023 a entitats financeres i comerços de Barcelona. El jutjat d’instrucció 29 de Barcelona li atribueix delictes d’estralls, danys, tinença d’explosius i contra la salut pública. En total, els Mossos van detenir tres homes d’entre 24 i 45 anys i investiguen una dona per haver col·locat set explosius casolans a entitats financeres i comerços de l’Eixample i Sant Martí de Barcelona. Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 6 d’octubre.

Els atemptats no van causar víctimes però els danys materials ascendeixen a 80.000 euros. Malgrat que els atacs no van ser reivindicats, els Mossos apunten que la motivació és compatible amb un rerefons ideològic emmarcat en l’anarquisme violent.

Els investigadors de la Comissaria General d’Informació dels Mossos van fer un exhaustiu treball d’anàlisi d’unes 1.000 hores d’imatges amb què es va aconseguir identificar un dels presumptes autors d’aquestes accions. Posteriorment, es va confirmar la seva relació amb dues persones més. Segons informa la policia catalana, els fets es produïen de matinada. Normalment hi participaven dues persones: una col·locava l’artefacte mentre l’altra feia tasques de vigilància. La detenció es va produir el passat 5 d’octubre. Els mossos van fer tres entrades i escorcolls on es van intervenir productes químics i altres elements destinats a la fabricació dels artefactes. Els detinguts van passar a disposició judicial el 6 d’ octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia