Successos

bèlgica

Almenys dos morts i diversos ferits en un tiroteig en el centre de Brussel·les

La policia encara no ha fet cap detingut pels fets, que podrien tenir motivació terrorista

Bèlgica apuja el nivell de l’alerta terrorista al màxim després del tiroteig amb almenys dos morts a Brussel·les

El partit Bèlgica-Suècia de classificació per l’Eurocopa 2024 s’ha suspès a la mitja part

Almenys dues persones han mort i diverses més estan ferides després d’un tiroteig a Brussel·les aquest dilluns al vespre, segons han confirmat fonts de la fiscalia de la capital belga. Per ara, l’autor dels fets no ha estat detingut, apunten les mateixes fonts.

La premsa de Bèlgica, amb mitjans com Le Soir, apunta que els trets podrien tenir una motivació terrorista, tot i que no hi ha confirmació oficial d’aquest punt. Segons es pot veure en un vídeo difós a les xarxes socials, un home amb una arma automàtica llarga i una jaqueta fluorescent ha disparat contra diverses persones.

D’acord amb les informacions publicades per la premsa belga, l’atac ha estat cap a un quart de vuit del vespre a la zona del Boulevard d’Ypres, prop del centre de la capital belga.

Els mitjans belgues també informen que les víctimes podrien ser turistes o seguidors de l’equip de Suècia, que aquest dilluns precisament juga contra l’equip de Bèlgica en la fase classificatòria de l’Eurocopa.

A conseqüència de l’atemptat, Bèlgica ha apujat el nivell d’alerta terrorista fins al grau quatre, el màxim al país, després del tiroteig amb almenys dos morts i diversos ferits que hi ha hagut aquest dilluns a la nit a Brussel·les. El primer ministre belga, Alexander De Croo, ha anunciat a través de la xarxa social X que ha mostrat el seu condol al seu homòleg suec, Ulf Kristersson, “després del terrible atac d’aquesta nit contra ciutadans suecs a Brussel·les”. De Croo ha afegit: “Com a socis propers, la lluita contra el terrorisme és conjunta”. La premsa belga afirma que la hipòtesi sobre un atac terrorista és la que pren més força entre els cossos de seguretat.

Suspès el partit Bèlgica-Suècia pel tiroteig a Brussel·les

El partit de classificació per l’Eurocopa 2024 que enfronta Bèlgica i Suècia ha quedat suspès a la mitja part pel tiroteig que s’ha viscut, poc abans de l’inici del partit, a Brussel·les, la ciutat on es disputava el partit.

La suspensió ha arribat a la mitja part després que els jugadors suecs manifestessin la seva voluntat de no continuar el partit, i és que tot apunta que les dues víctimes mortals confirmades eren aficionats suecs que anaven a veure el partit. La situació és caòtica, i les forces de seguretat belgues han ordenat als prop de 35.000 espectadors que no abandonin l’estadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia