Successos

Estat Francès

Evacuen el Palau de Versalles per una nova alerta de bomba

El recinte ja va tancar les portes dissabte per una falsa alarma

El govern francès eleva al màxim el nivell d’amenaça terrorista per l’escalada del conflicte al Pròxim Orient i l’assassinat d’un professor divendres passat

El palau de Versalles ha tornat a evacuar els visitants per “raons de seguretat”, segons han informat aquest dimarts els responsables del recinte.

La Policia Nacional francesa ha informat que està en marxa un operatiu per la presència d’un “paquet sospitós” al pati d’armes del palau. El cos ha demanat a la població que no s’apropi a la zona, respecti el perímetre de seguretat i segueixi les indicacions de les autoritats.

El monument ha tancat les portes aquest migdia i ha reobert a primera hora de la tarda després de descartar l’ amenaça . La policia francesa ha confirmat el final de l’alerta i l’aixecament del perímetre de seguretat.

Aquesta és la segona amenaça de bomba a Versalles en quatre dies. A més de l’antic palau reial, dissabte també van ser desallotjats a París el Museu del Louvre i l’Estació de Lió.

Dilluns al matí el liceu Gambetta d’Arràs va ser desallotjat per un avís de bomba. L’alerta es va produir quan s’anaven a reprendre les classes després de l’assassinat d’un professor de l’institut de secundària perpetrat divendres per un terrorista rus originari del Caucas, que va ferir tres persones més amb una arma blanca.

Els artificiers no van trobar artefactes explosius en cap d’aquestes alertes.

El govern francès ha elevat al màxim el nivell d’alerta terrorista i ha reforçat les mesures de seguretat al país arran de l’escalada del conflicte entre Israel i Hamàs. París ha mobilitzat 7.000 militars de la missió antiterrorista Sentinella en suport als cossos policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia