Successos

Brussel·les

Abatut l’autor del tiroteig a Brussel·les

La policia va localitzar i abatre a trets ahir l’autor del tiroteig que dilluns al vespre va provocar dos morts –seguidors de la selecció de futbol de Suècia– i un ferit greu al barri de Schaarbeek, a Brussel·les. “El terrorista ha estat neutralitzat per la policia”, va assegurar ahir a les xarxes socials l’alcalde de la capital belga, Philippe Close. L’home va morir a l’hospital on es trobava ingressat, a la unitat de cures intensives, per les ferides patides durant la seva detenció, segons les agències.

L’atacant, de 45 anys, era un home de nacionalitat tunisiana resident a Brussel·les a qui es va denegar la sol·licitud d’asil a finals del 2019 i que hauria reivindicat l’atac en un vídeo a les xarxes socials en nom d’Estat Islàmic.

Segons la fiscalia belga, el sospitós va ser interceptat a la plaça Eugène Verboeckhoven, a la comuna de Schaarbeek, a la part nord de la ciutat amb una arma similar a la utilitzada en l’atac. Durant el matí, les forces de seguretat belga van registrar al mateix barri la casa on vivia l’autor de l’atac.

“Aquest atac terrorista colpeja els fonaments de les nostres societats pacífiques”, va assegurar el primer ministre belga, Alexander de Croo, abans de mostrar la seva solidaritat amb “el poble de Suècia” i de comprometre’s a “lluitar contra el terrorisme”. En aquesta línia, la investigació, que continua oberta, es va assignar a un jutge d’instrucció especialitzat en terrorisme. Segons la ministra d’Interior, Annelies Verlinden, però, l’home “no estava a la llista de sospitosos de terrorisme”. A Bèlgica, la capital es troba en l’alerta 4 d’amenaça i la resta del país, en el nivell 3.

L’atac es va produir dimarts a les set de la tarda prop del centre de Brussel·les. Un home vestit amb una jaqueta de color taronja i un casc blanc va començar a disparar a les persones que es trobaven al carrer i a les que intentaven refugiar-se dels trets. L’atacant va fugir de la zona amb una moto i proclamant la frase “Al·là és gran”. A causa del tiroteig, van morir dues persones de nacionalitat sueca i una tercera va quedar ferida greu. Les víctimes anaven vestides amb la samarreta de la selecció nacional, que precisament s’enfrontava contra Bèlgica a l’estadi del Rei Balduí (al nord-oest de la capital) en un partit classificatori per a l’Eurocopa del 2024, que es va acabar suspenent i evacuant 35.000 aficionats. Pel primer ministre suec, Ulf Kristersson, l’atemptat “estava dirigit a Suècia”.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2344703-abatut-l-autor-del-tiroteig-a-brussel-les.html

2344703



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia