Política

Bèlgica

El ministre de Justícia dimiteix en descobrir que el terrorista de Brussel·les no va ser extradit per un error

La fiscalia no va tramitar una petició cursada per les autoritats tunisianes

Vincent van Quickenborne assumeix la responsabilitat política per aquest “error inacceptable” amb “conseqüències dramàtiques”

L’atemptat del passat dilluns a Brussel·les s’ha cobrat una nova víctima, en aquest cas política. El ministre de Justícia belga, Vincent van Quickenborne, ha dimitit aquest divendres després descobrir que una petició d’extradició del terrorista cursada l’any passat no havia estat tramitada.

“Aquest matí ha constatat els següents elements: El 15 d’agost de 2022 hi va haver una sol·licitud d’extradició de Tunísia per aquest home. Aquesta sol·licitud va ser tramesa l’1 de setembre, com havia de ser, per l’expert jurídic a la Fiscalia de Brussel·les. El magistrat competent no va respondre a aquesta sol·licitud d’extradició i l’expedient no va ser tramitat”, ha explicat Van Quickenborne.

El ministre ha demanat disculpes per les “dramàtiques conseqüències” d’aquest error i ha assumit la seva responsabilitat política. “Tot i que que es tracta de la feina d’un magistrat individual i independent, vull assumir la responsabilitat d’aquest error inacceptable”, ha dit.

“Aquest és un error individual. Un error monumental. Un error inacceptable. Un error amb conseqüències dramàtiques”, ha lamentat. “No busco en absolut cap pretext. No busco excuses. Sento que és el meu deure fer-ho”, ha afegit.

Van Quickenborne ha demanat “disculpes sinceres en nom de la Justícia a les víctimes i als seus éssers estimats”, així com “al poble suec i als nostres conciutadans belgues”. El dimissionari ha assenyalat que aquest error de la Fiscalia li “toca el cor”, perquè ha fet “tot el possible” per millorar el sistema de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona