Successos

mèxic

Assassinen almenys tretze policies en una emboscada a Mèxic

Entre les víctimes hi ha dos alts responsables de seguretat locals de l’estat de Guerrero

Almenys tretze policies, entre ells el secretari de Seguretat Pública de Coyuca de Benítez, a l’estat mexicà de Guerrero, Alfredo Alonso López, i el director de la policia d’aquesta localitat, Honorio Salinas, van ser cosits a trets per uns sicaris dilluns al vespre, segons han informat aquest dimarts les autoritats estatals.

Un grup d’homes armats van emboscar i atacar els agents en un tram de la carretera federal Acapulco Zihuatanejo, precisa l’agència Efe.

Les autoritats han obert una investigació per aclarir els fets i dur davant la justícia els responsables de l’atroç crim “el qual reprovem i condemnen enèrgicament”, afirma l’alcalde de Coyuca de Benítez, Ossiel Pacheco Salas, en un comunicat recollit per l’agència Efe.

L’incident evidencia la creixent escalada de violència que es viu a l’estat de Guerrero, on grups del crim organitzat competeixen pel control de territoris. L’estat de Guerrero ocupa el setè lloc a escala estatal pel que fa al nombre d’homicidis, amb 800 assassinat registrats en la primera meitat de 2023, segons la Secretaria de Seguretat i Protecció de Mèxic. La regió, segons informa la premsa local, està sent un focus de preocupació de les autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia