Successos

Controlat l’incendi que ha afectat una zona d’horts i barraques a Montcada i Reixac

Una trentena de persones han estat evacuades

Set dotacions de Bombers treballen per estabilitzar les flames que han cremat una hectàrea

Els Bombers han donat per controlat l’incendi que ha cremant una hectàrea en una zona d’horts amb un assentament de barraques a la carretera BV-5001 de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i que aquesta matinada ha provocat l’evacuació d’una trentena de persones. Set dotacions del cos continuen treballant a la zona per acabar de refredar el terreny cremat i estabilitzar el perímetre.

Els Bombers han rebut l’avís a les 02.20 hores. Han desplaçat dinou dotacions per apagar les flames. El fort vent ha dificultat l’extinció del foc que, a més, ha afectat a un espai de difícil accés. La zona on s’ha produït aquest incendi es troba a la riba del Besòs, a tocar del restaurant Masia Reixac. Segons ha explicat a l’agència ACN el sergent de la Regió Metropolitana Nord dels Bombers, Xavier Casas, en un primer moment els membres del cos desplaçats fins la zona han tingut moltes dificultats per establir un perímetre. “Hi havia materials molt combustibles, palets, vehicles i la propagació era dispersa”, ha apuntat Casas que ha indicat que el fort vent que ha bufat de matinada no ha ajudat.

Mossos i Policia Local han tallat la via per facilitar les tasques d’extinció.

Segons l’Ajuntament de Montcada la trentena de persones desallotjades han rebut assistència dels Serveis Socials i la Creu Roja i analitza les possibilitats de reallotjament . L’alcalde de Montcada i Reixac, Bartolomé Egea, ha explicat que aquest assentament de barraques fa molts anys que existeix a la ciutat. Ha recordat que el mes de gener de 2022 una parella va morir en aquest mateix espai intoxicada pel fum del braser que feia servir per escalfar-se a la barraca on vivia.“Demanem al Govern que es reactivi la taula per abordar aquesta problemàtica el més aviat possible”, ha expressat el batlle que ha assenyalat que és “impossible” que el consistori pugui resoldre aquesta situació per ell mateix. “Només buidar i netejar el campament ja tindria un cost de dos o tres milions d’euros”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia