Successos

Denuncien el vandalisme que va patir la mostra “Dones violències i gènere”

Diverses entitats coincideixen en que “és un atac directe contra diferents col·lectius” i “cal considerar-lo un delicte d’odi”

La Coordinadora d’ONG Solidàries, l’Àrea d’Igualtat de la Unitat de Compromís Social i Orientació Professional (UCSOP) de la UdG, i la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ lamenten i denuncien públicament el vandalisme que va patir la mostra “Dones violències i gènere” exposada al Claustre de Sant Domènec del Campus Barri Vell de la Universitat de Girona (UdG) a primers d’octubre. Les entitats coincideixen en que “és un atac directe contra diferents col·lectius” i “cal considerar-lo un delicte d’odi”.

L’exposició “Dones, violències i gènere” va arribar el dilluns 2 d’octubre a la UdG a través del servei de préstec del Centre de Recursos per a la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d’ONG Solidàries, per tal de ser exposada al Claustre de Sant Domènec en el marc del congrés internacional Cóngenere, que té com a objectiu donar a conèixer i conversar sobre la perspectiva de gènere i la intervenció tenint presents les desigualtats que es produeixen en diferents àmbits en funció del gènere.

El dia que començava el congrés, el 4 d’octubre, els organitzadors van trobar els 8 plafons de rollup que conformen la mostra completament guixats amb missatges despectius, discriminatoris i contraris al contingut de sensibilització en la diversitat de gènere i a la diferència que mostra l’exposició. L’atac vandàlic ha inutilitzat totalment aquest material educatiu i informatiu.

Tot i no haver-hi testimonis, la Unitat d’Igualtat de la UdG ha cursat una denúncia al Servei d’Atenció Integral LGBTI+ i des de la Coordinadora d’ONG Solidàries, a l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia