Successos

Irlanda

Un home ataca tres menors a ganivetades al centre de Dublin

Almenys dos adults, un home i una dona, també han estat hospitalitzats amb ferides

La policia deté el presumpte agressor i investiga el “greu incident”

Grups d’“extrema dreta” causen aldarulls i s’enfronten a les forces policials

Almenys cinc persones, tres de les quals menors d’edat, han resultat ferides aquest dijous al migdia en un “greu incident” al centre de Dublín, segons ha informat la Garda Síochána, la policia irlandesa.

Els fets han passat cap a dos quarts de dues de la tarda a la plaça Parnell, al costat nord de la ciutat. Un home ha atacat amb un grup de nens amb una arma blanca en ple carrer, a prop de l’escola Gaelscoil Coláiste Mhuire, i ha ferit tres menors d’uns cinc o sis anys. Segons testimonis citats per mitjans irlandesos, diversos vianants han intervingut per aturar l’agressor i almenys una dona ha patit ferides.

La Garda ha detallat en un comunicat que una nena i la dona adulta han estat hospitalitzades en estat “greu”. Els dos altres menors i un home han estat atesos per lesions menys greus. L’adult ferit, de 50 anys, seria el presumpte agressor, que aparentment s’ha autolesionat amb la mateixa arma blanca abans de ser detingut.

El superintendent de la Garda, Liam Geraghty, ha apuntat en una roda de premsa que el succés “no està relacionat amb el terrorisme” i podria ser un cas “aïllat”. La zona, molt transitada, ha estat acordonada per facilitar els exàmens forenses. La Garda assegura que segueix una “línia d’investigació definida” i no busca cap més persona. El sospitós, la identitat del qual es desconeix, està sent interrogant per aclarir els fets.

El primer ministre irlandès, Leo Varadkar, ha declarat que està “horroritzat” per l’agressió. El polític ha destacat la ràpida actuació dels serveis d’emergències.

Disturbis

L’apunyalament de quatre persones aquest dijous a Dublín, tres d’elles menors, ha provocat disturbis a la ciutat, en els quals “bvrètols” d’“extrema dreta” han aprofitat aquest incident per a atacar a la Policia irlandesa (Garda), segons fonts policials.

El màxim responsable de la Garda, Drew Harris, ha explicat que un grup d’agents ha estat atacat amb focs artificials, ampolles i altres objectes en la zona on un home va apunyalar avui a una dona i a tres menors, un dels quals, una nena de cinc anys, es troba en estat greu.

El dirigent policial ha qualificat aquestes protestes de “vergonyoses” i ha assegurat que estan impulsades per “una facció de brètols” d’“ideologia d’extrema dreta”.

Harris ha demanat a la ciutadania que ignori “els rumors” que circulen en les xarxes socials sobre la identitat de l’atacant, ja que es tracta d’“informació malintencionada” disseminada per grups “per als seus propis fins”.

En una compareixença davant els mitjans, el superintendent de la Garda, Liam Geraghty, ha indicat que la investigació tracta ara d’establir els motius pels quals un home d’uns 50 anys, detingut en el mateix lloc de l’atac, ha apunyalat avui a la dona, els tres menors i es va ferir també a si mateix amb una arma blanca.

Segons Geraghty, el supòsit agressor, la identitat del qual no ha transcendit, també està hospitalitzat amb ferides d’arma blanca i està sent interrogat per a esclarir els motius de l’atac, per la qual cosa va instar la ciutadania a mantenir la calma i “evitar judicis” prematurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia