Successos

República Txeca

Almenys 15 morts i 24 ferits en un tiroteig al centre de Praga

La policia txeca ha abatut el tirador

Els fets han passat a la facultat de Filosofia de la Universitat Carolina, a la plaça de Jan Palach

Un pistoler ha provocat més almenys quinze víctimes mortals i més de vint ferits en un tiroteig aquest dijous al centre de Praga, ha informat la policia txeca.

Els fets han passat cap a les tres de la tarda a la facultat de Filosofia de la Universitat Carolina de Praga, situada a la cèntrica plaça de Jan Palach. La policia ha enviat efectius al lloc i ha acordonat la zona. Poc abans de les quatre el cos policial ha informat que el tirador ha estat “eliminat” i ha confirmat que hi ha “diversos morts i desenes de ferits”. A continuació els agents han procedit a evacuar l’edifici, ja que arran de l’incident molts estudiants s’han tancat a les aules o a la biblioteca.

També s’han desplaçat fins al lloc els serveis de rescat mèdic de la ciutat, que han informat que en l’incident han perdut la vida onze persones, inclòs l’atacant. Els sanitaris han atès onze ferits greus, vuit amb lesions menys greus i cinc lleus, que ja han estat evacuats a hospitals de la capital txeca.

La policia txeca ha elevat el balanç de víctimes mortals a una quinzena, a més de “desenes de ferits”.

Segons explica l’agència Efe, l’atacant ha utilitzat amb una arma llarga amb mira telescòpica i ha continuat disparant quan les forces de l’ordre ja havien arribat a la universitat. Alguns testimonis han afirmat haver escoltat una explosió

El ministre txec d’Interior, Vít Rakusan, ha fet una crida a la calma perquè “el tirador ha estat eliminat i no s’ha confirmat cap altre atacant”. Rakusan, però, ha evitat de moment comentar la motivació de l’atac. La policia ha indicat que “en aquests moments” no té informació que l’autor estigui “vinculat a cap organització terrorista” internacional.

El cap de la policia de Praga, Martin Vondrášek, ha explicat en una atenció als mitjans que el presumpte assassí és un jove de 24 anys que estudiava a la Universitat Carolina. El pare del sospitós ha estat trobat mort a Kladno, el poble on vivien. Segons els investigadors, l’atacant s’hauria inspirat en matances similars a altres indrets del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia