Successos

successos

Interior anuncia un dispositiu especial a Calella

Els Mossos d’Esquadra hi faran més hores extres i patrullaran agents de la unitat ARRO

Els últims dies han ingressat a presó quatre de les persones multireincidents

Més control policial per acabar amb la inseguretat a Calella. Aquest és un dels principals acords de la reunió que aquest dijous han mantingut l’alcalde de Calella, Marc Buch, i el director general de la Policia, Pere Ferrer. Els Mossos d’Esquadra hi duran a terme un operatiu especial amb més patrulles que faran hores extres i unitats de l’ARRO per reforçar la vigilància i frenar els fets violents del grup multireincident que ha generat l’alarma al municipi.

El nou dispositiu ampliarà un reforç que les últimes setmanes s’ha activat. En aquesta línia l’alcalde diu que els últims dies s’han detingut i estan en presó preventiva quatre de les persones multireicidents. “Sembla que comencen a abaixar l’activitat”, ha apuntat Buch, que confia que amb el reforç dels Mossos deixin de delinquir “definitivament”, tot recordant que el grup fa mesos que “viu” a base de robatoris, furts i baralles.

De cara a l’estiu, la previsió és ampliar la plantilla destinada a l’Alt Maresme. En paral·lel, Interior s’ha compromès a parlar amb la fiscalia per a què el ministeri públic incrementi les peticions de presó preventiva en els casos dels detinguts més reincidents.

Moció per reformar el codi penal

El ple del Parlament ha aprovat una moció de JxCat en què s’insta el Govern a què elabori una proposta de reforma del Codi Penal per combatre la problemàtica de la multireincidència i crear un nou tipus penal. Al debat de la moció, aprovat amb el ’sí’ de tota la cambra a excepció de la CUP i els comuns, que hi han votat en contra, i ERC, que es va abstenir, la diputada de JxCat Jeannine Abella ha dit que la multireincidència és “un problema que genera inseguretat a les persones i que preocupa els alcaldes del país”. Tot i que és una competència estatal, Abella ha assegurat que el Govern “ha de plantejar alguna solució a curt termini més enllà de les propostes de fons que s’han de fer des d’àmbits com l’educació i el departament de Drets Socials”.

Els alcaldes de Junts del Maresme van donar suport dies enrere a l’alcalde de Calella, Marc Buch, que va demanar canvis a la llei i valentia a les institucions perquè es pugui expulsar les persones estrangeres que siguin multireincidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia