Successos

Més presència policial a Girona per evitar aldarulls al carrer

Aquesta nit, un altercat a l’entrada d’un local nocturn, ha tornat a encendre les alarmes

L’alcalde, Lluc Salellas, que ja s’ha reunit amb el sector, diu que “no tolerarem aquestes actituds”

Un nou aldarull a l’entrada d’un local d’oci nocturn, aquesta nit a Girona, ha tornat a encendre les alarmes, després de la detenció tres homes, de 24 i 31 anys, per la baralla i les destrosses que hi va haver a les portes de la discoteca Platea, el 16 de desembre passat. L’Ajuntament ja ha anunciat mesures, que passen per més presència policial i diàleg amb el sector de l’oci.

L’altercat ha estat de les mateixes característiques que el de Platea a través d’un enfrontament entre diverses persones i el personal de l’establiment. Segons ha pogut saber aquest diari, els joves van ser expulsats cap a les dues de la matinada del local Gossip, al passeig José Canalejas, arran del seu comportament. Un cop a fora els aldarulls van continuar contra les portes del local. L’Ajuntament, que està investigant el que ha passat, ja ha obert cinc actes.

Reacció del govern

El govern, de Guanyem, Junts i ERC, aquesta mateixa setmana ja ha mogut fitxa i s’ha reunit amb representants de FERSACAM, patronal catalana de l’hoteleria i l’oci nocturn L’alcalde, Lluc Salellas, ha afirmat a través de la xarxa X que “no tolerarem aquestes actituds” i que “continuarem treballant per evitar aquests episodis”. Per la seva part, Sílvia Aliu, regidora d’Hisenda, Convivència i Seguretat Ciutadana, i en una piulada anterior, ja havia valorat la trobada amb els membres de FERSACAM com a “una reunió molt constructiva i amb objectius de coordinació policial, accessibilitat i mobilitat”. Ahir Aliu va remarcar, en la línia de l’alcalde, que “no tolerem actituds agressives i violentes a cap local d’oci nocturn de la ciutat”. Mesures

Les mesures que s’han impulsat, i segons informa l’Ajuntament, són les següents: reunió de coordinació del sector, juntament amb la policia; la primera l’any vinent per fer el seguiment de les necessitats del sector i activar tots els mecanismes de seguretat que siguin possibles. Es durà a terme un dispositiu amb policies al matí, alliberats per seguretat privada, més un policia, ja que s’ha incorporat un administratiu nou per alliberar feines administratives. A més, es comptarà amb dos policies que vindran d’una altra població, dos més que comencen pràctiques al gener i quatre que ho faran a l’octubre. Més 2 policies durant l’any 2024; seran una hores que el cos de la Policia Municipal de Girona per un canvi en el conveni no podran compensar. Per tant, seran més hores efectives. A més, s’està pendent de l’arribada de les impressores de l’IPAD, que permetrà fer les actes digitalment. Amb això es vol guanyar temps amb les gestions administratives, així com la nova borsa que s’obrirà per fer front a les noves jubilacions del 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia