Successos

Índia

Investiguen una explosió a prop de l’ambaixada israeliana a Nova Delhi

El govern d’Israel emet una alerta de seguretat per al seus ciutadans al país asiàtic

El succés no ha provocat víctimes i la policia de moment no ha trobat cap indici

Israel ha emès aquest dimarts una alerta de seguretat per als seus ciutadans a l’Índia després que s’hagi produït una explosió a prop de la seva ambaixada al país asiàtic.

L’oficina de premsa del govern israelià ha recomanat als seus ciutadans que evitin llocs concorreguts com centres comercials i mercats, així com llocs identificats com a serveis per a jueus i israelians. L’avís insta a mantenir l’“alerta màxima a llocs públics, inclosos restaurants, hotels i bars”, o assistir a “esdeveniments a gran escala”. També desaconsella exhibir obertament símbols israelians o publicar a les xarxes socials itineraris, fotografies o detalls de les visites “en temps real”.

La policia de Nova Delhi investiga l’origen de l’explosió reportada a prop de l’ambaixada israeliana. De moment es desconeixen les circumstàncies del succés.

El viceambaixador d’Israel Nova Delhi, Ohad Nakash Kaynar, ha confirmat que poc abans de les cinc de la tarda (hora local) s’ha produït una explosió a tocar de la legació. El diplomàtic ha explicat que tot el personal es troba sa i estalvi. Ha afegit que el seu equip de seguretat treballa en “plena cooperació” amb les forces de seguretat índies per esclarir l’incident.

L’avís l’ha donat un vigilant de seguretat d’un edifici proper, que ha assegurat haver vist una columna de fum elevant-se a prop d’un arbre. Segons mitjans indis, la policia hauria troba una carta adreçada a l’ambaixador israelià a prop del recinte diplomàtic.

No obstant, després d’acordonar la zona i buscar indicis al lloc, tant els investigadors de la policia com els bombers han assegurat que de moment no hi havien “trobat res”.

Al gener de 2021 un artefacte va provocar una lleu explosió sense víctimes a l’entorn de l’ambaixada israeliana a Nova Delhi coincidint amb el vint-i-novè aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països. La detonació va coincidir amb la celebració d’una cerimònia militar a menys de dos Km de distància en la que participaven alts càrrecs polítics del país, com el primer ministre, Narendra Modi, i l’expresident Ram Nath Kovind.

L’incident d’aquest dimarts es produeix hores després d’un avís de bomba a Bombai. Un desconegut va alertar en un missatge electrònic al Reserve Bank of India (RBI) d’un pla per detonar 11 artefactes a la capital financera del país. Entre els objectius hi havia també els bancs HDFC i ICICI. El remitent hauria exigit la dimissió del ministre de finances, Nirmala Sitharaman, i del governador de l’RBI, Shaktikanta Das. La policia tampoc ha trobat de moment cap indici d’explosius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia