Successos

SOCIETAT

La Paeria es felicita pels bons resultats del dispositiu de Cap d’Any

L’Ajuntament de Lleida ha fet una valoració molt positiva del dispositiu especial que es va posar en marxa per la Nit de Cap d’Any. Així, 400 persones van utilitzar el transport públic gratuït nocturn, no hi ha hagut cap intervenció per violència de gènere ni tampoc cap atenció psicològica per aquest motiu i es van fer tres intervencions per consum excessiu d’alcohol facilitant la tornada al domicili amb seguretat. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana va fer tres detencions i dues denúncies en controls d’alcoholèmia i drogues.

Coincidint amb l’última nit de l’any, la Paeria i Autobusos de Lleida van ampliar i reforçar el transport urbà en les línies L5, L6 i L7 que van tenir servei nocturn gratuït. A més, les dues línies que arriben a l’hospital universitari Arnau de Vilanova (L5 i L6) van allargar el seu recorregut per arribar fins a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat i així facilitar i garantir una mobilitat segura. En aquest sentit, 150 persones van utilitzar l’L5; 165 a l’L6, i 81 a l’L7.

Pel que fa a l’àmbit de prevenció de violències de gènere i LGTBIfòbiques el dispositiu incloïa un increment de patrulles de la Guàrdia Urbana, més il·luminació en itineraris identificats i tres punts lila itinerants. És la primera vegada que Lleida ha tingut aquests punts lila itinerants que han estat formats per 10 agents atenció lila/raimbow i 7 agents de suport als autobusos.

Una altra de les mesures importants ha estat l’increment de patrulles de la Guàrdia Urbana per tal que hi hagués més vigilància policial. En concret, la Guàrdia Urbana ha destinat 15 patrulles la nit de Cap d’Any, gairebé el doble d’un cap de setmana normal. En matèria de trànsit es van fer talls alternatius de la circulació de vehicles per la carretera d’Osca i referent al servei de bus urbà, els agents uniformats i de paisà han anant contactant durant tota la nit i regularment amb els conductors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia