Successos

Calella

Mor una persona en l’incendi d’un habitatge a Calella

Els Bombers han activat 9 dotacions per extingir el foc

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes

Una persona ha mort aquesta matinada en l’incendi d’un pis a Calella. A tres quarts de quatre de la matinada, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un foc en un habitatge d’un bloc de set plantes a l’avinguda Vallderoure i han activat cinc camions d’aigua, una autoescala automàtica, dos vehicles de comandament, amb el cap i el sotscap de coordinació territorial, i la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb un infermer del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). En arribar-hi, han trobat que el foc estava completament desenvolupat al pis, que ha quedat calcinat, i que l’escala del bloc estava inundada de fum. Després de revisar i ventilar aquest espai, i un cop atacades les flames, els Bombers han donat el foc per controlat quan passaven uns minuts de les quatre de la matinada. A l’interior de l’habitatge, els Bombers han trobat el cos sense vida i dues persones més, una que ha pogut sortir pel seu propi peu i una segona que s’ha confinat en una habitació amb un gos. Una altra ha estat evacuada del pis adjacent per una escala d’un bloc lateral. El SEM ha derivat tres persones menys greus a l’hospital de Calella. Un cop controlat el foc, els Bombers han descartat afectacions estructurals a l’edifici i han autoritzat el retorna als seus habitatges de tots els veïns que havien sortit pel seu propi peu, excepte dels de la tercera planta que han quedat inhabitables per l’efecte de les flames o pel fum.

Una de les persones que hi havia al pis incendiat és un dels acusats d’haver provocat un altre incendi en un altre pis molt pròxim al lloc dels fets, fa poc més d’un mes, segons informa l’ACN. És, de fet, una de les persones que integra el grup de multireincidents fitxats per la Policia Local i que ha provocat diversos incidents des de l’estiu passat. En l’incendi d’aquest dilluns, però, tot apunta a que es tractaria d’un accident, segons els Mossos d’Esquadra. Amb tot, la investigació encara està en marxa i les hipòtesis són obertes. Pel que fa a la resta d’implicats –la persona morta i una tercera persona– no han transcendit més dades, però sí que es tractaria d’un pis “conflictiu”, segons fonts pròximes als fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia