Successos

Dos policies i un ciutadà salven la vida d’un home en aturada cardíaca

Mentre no arribava l’ambulància del SEM, se li va practicar la RCP a la víctima i es va utilitzar el desfibril·lador del cotxe patrulla

La ràpida actuació d’una patrulla de la Policia Local de Blanes i d’un ciutadà va permetre salvar la vida d’un home que havia patit un atac de cor ahir a la tarda. Els fets van tenir lloc a quarts de set, quan la Prefectura de la Policia Local va rebre una trucada del 112 informant que acudia a un servei per atendre una persona que havia caigut desplomada a terra, a l’aparcament de l’esplanada del costat de l’antic pavelló.

Immediatament s’hi va adreçar una patrulla amb dos agents de la Policia Local, que va veure com ja hi havia un ciutadà practicant-li les maniobres RCP (Reanimació Cardiopulmonar) a una persona que estava estesa a terra. Els dos policies van substituir al ciutadà continuant amb les maniobres RCP, així com connectant el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) que duien al cotxe patrulla.

Els dos agents van estar atenent la víctima fins que van arribar les unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un cop es va comprovar que la víctima es trobava estable, va ser traslladada a l’Hospital Josep Trueta de Girona per continuar atenent-la. La víctima és un ciutadà francès de 66 anys que va venir sol a Blanes, a bordo de la seva autocaravana.

La persona que va actuar en primera instància per atendre la víctima és un ciutadà alemany de 59 anys. En aquest darrer sentit, el caporal de la Policia Local de Blanes que va supervisar el servei ha proposat que es reconegui l’acció tant d’aquest ciutadà alemany com dels dos agents que van intervenir rebin una felicitació oficial, en reconeixement i agraïment a la seva acció, que ha salvat la vida de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia