Successos

successos

Un foc crema l’antiga fàbrica Can Xumetra, a Canet

Havia estat ocupada feia pocs dies i ara caldrà veure si s’ha d’enderrocar o no

Un incendi ha cremat completament durant aquesta passada nit l’antiga fàbrica Can Xumetra de Canet de Mar, al Maresme. El foc a l’immoble situat a la Riera del Pinar va començar al vespre i els Bombers hi van desplaçar onze dotacions que van treballar fins la mitjanit per extingir el foc. Malgrat l’espectacularitat de les flames, però, els edificis colindants no van quedar afectats.

Per contenir l’incendi dintre de la nau, d’uns 300 metres quadrats, amb planta baixa i un pis, els bombers van poder esfondrar l’estructura de fusta que sostenia el terra de la primera planta, bastant precari, de manera que “tot el foc caigués avall i s’enrunés ell mateix”, segons ha explicat Joan Gallart, cap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat a la Regió Metropolitana Nord. Arran de la violència del foc i les altes temperatures a l’interior, la coberta de l’edifici també s’ha enfonsat.

L’alcalde de Canet, Pere Xirau, ha explicat que la nau estava buida des de feia temps, fins que fa unes dues setmanes tres persones van ocupar-la. D’acord amb el testimoni de veïns de la fàbrica abandonada, poc després de l’inici del foc aquestes persones haurien sortit corrents de l’edifici. En aquesta zona de Canet hi ha diverses fàbriques buides que en el passat ja han donat problemes als veïns derivats de l’ocupació i la precarietat.

Avui al matí, quatre dotacions dels Bombers i Mossos d’Esquadra –amb l’ajuda d’una unitat canina– han fer una cerca a l’interior de la nau per descartar possibles víctimes. En els pròxims dies caldrà veure, a partir dels informes de l’arquitecte municipal, si el foc ha malmès l’estructura de Can Xumetra de manera irreversible i caldrà enderrocar-la o es podrà salvar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia