Successos

El quadern negre

Tura Soler

Apareix malferit a trets a l’entrada del Trueta

La víctima, un home francès, explica que el van assaltar quatre desconeguts quan tornava de nit a l’hotel

Investigació en marxa de l’àrea d’investigació criminal (AIC) dels Mossos per intentar aclarir el cas d’un home que ahir a la matinada va aparèixer malferit, amb trets a les cames i cops al cap, a l’entrada d’urgències de l’hospital Josep Trueta de Girona. El personal d’urgències va descobrir el ferit quan ja era a la rampa d’urgències i cridava per demanar ajuda. Es veia clar que tenia ferides sagnants provocades per arma de foc a les dues cames i que intentava tapar-se-les amb un drap per evitar la pèrdua de sang. Però també tenia diverses ferides al cap que eren provocades per cops i contusions. En vista de la gravetat de la situació, els metges van atendre immediatament el ferit als boxs d’urgències. La seva situació era crítica, tot i que després de les cures va poder ser recuperat i el van traslladar a la planta. La víctima, identificada com Brahim Gaid, francès, veí de Lió de 40 anys, va explicar que havia estat assaltat per quatre individus que no coneixia quan ell tornava a l’hotel on s’allotjava. Segons la seva versió, pretenien atracar-lo i ell s’havia defensat per evitar el robatori, i l’havien acabat colpejant i tirotejant. Els responsables de l’hospital, com marca el protocol, van donar compte de l’arribada d’una persona ferida per acte violent i els Mossos es van mobilitzar per anar a recollir el testimoni de la víctima, que no ha donat molts detalls de la situació. Els investigadors estan investigant si la seva versió es correspon amb la realitat, i busquen testimonis i estan repassant les imatges de les càmeres per esclarir si és possible que el ferit arribés pel seu propi peu a la rampa d’urgències i si algú el va portar amb algun vehicle i després va marxar.

El dia 23 d’abril de l’any passat, el Trueta va viure un cas semblant. Es van trobar davant del centre un noi albanès de 29 anys, Endrit Sinaj, que tenia una ferida d’arma de foc a l’abdomen que, en el seu cas, va resultar mortal. A partir de les imatges de les càmeres, els Mossos van poder captar la matrícula del cotxe que l’havia portat fins al Trueta i a partir d’aquí van trobar el conductor (que no era el titular del vehicle) i el van interrogar. Era un compatriota albanès veí de Tordera que va assegurar que ell havia recollit Sinaj ferit al voral de la carretera i que l’havia traslladat fins a l’hospital per auxiliar-lo. No consta que, per ara, s’hagi detingut els responsables de la mort de Sinaj, que quan va ser assassinat feia poc que acabava de sortir en llibertat provisional després de ser arrestat juntament amb un compatriota en el marc d’una operació vinculada amb el tràfic de marihuana centrada a Marbella. També tenia comptes pendents a Albània. Formava part del grup de cinc homes que van ser arrestats l’octubre del 2020 a la ciutat de Vlorë. Un cas pel qual encara no l’havien jutjat, ja que després d’obtenir la llibertat provisional va fugir del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia