Successos

Successos

Desallotjat un bloc del costat del sinistrat a Badalona

L’esfondrament que la setmana passada va segar tres vides al carrer del Canigó, número 9 de Badalona porta molta cua. Ahir es va desallotjar tot el bloc número 7, al costat del sinistrat el 6 de febrer, a causa de la detecció d’esquerdes en alguns pisos que tenen parets adjacents a l’edifici número 9. L’avís el va donar un veí en veure una esquerda que els bombers haurien certificat posteriorment que afecta el forjat. En un principi només es va desallotjar els pisos de més a prop del bloc esfondrat, però finalment els bombers i el tècnics municipals van fer sortir tots els veïns. Des del consistori s’ha comunicat que sobre l’altre edifici que toca al sinistrat, el número 11, no hi ha constància de cap afectació. Demà, divendres, s’hauria de reunir per primer cop una mesa amb representants de l’Ajuntament i de la Generalitat per avaluar la seguretat dels immobles construïts en la mateixa promoció que el número 9. L’objectiu és tenir una radiografia exacta de l’estat de seguretat dels immobles. Ahir, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, es va desplaçar al carrer del Canigó. Allí va manifestar: “Ens preocupa la finca número 11 i la resta de finques. I és lògic que els veïns també estiguin preocupats.”

L’Ajuntament no ha facilitat el nombre de persones afectades tant del bloc número 9 com del 7, així que de moment s’ha de parlar en termes de “famílies”. Serien ja 40 famílies afectades, doncs. Segons fonts municipals, dels afectats del bloc esfondrat, el número 9, hi ha una família amb nens allotjada en un establiment hoteler de Badalona i també hi ha una altra persona allotjada en una pensió de Santa Coloma de Gramenet. Les mateixes fonts indicaven ahir a la tarda que les famílies del bloc número 7 van manifestar que tenien xarxa familiar o d’amics i que per tant no necessitarien que el municipi els facilités allotjament. Pel que fa a l’acompanyament en matèria legal que es va oferir als veïns de l’immoble ensorrat, sobretot per a les converses amb les asseguradores, cal dir que ja ha començat. L’Ajuntament ha habilitat un gabinet jurídic per assessorar-los.

On és la causa?

Després de la tragèdia que, no ho oblidem, va costar la vida a tres persones, ha vingut una gran incertesa, tant per saber què està passant en aquests edificis com pel que fa al futur, si s’hi podrà tornar, i quan. Encara no hi ha els informes tècnics, segons va informar l’alcalde. El cas està en mans del jutjat número 1 de Badalona. Ahir, per precaució i per garantir la seguretat davant de l’aparició d’esquerdes, com dèiem, es va procedir a l’apuntalament.

“Cal actuar amb prudència, perquè no tenim totes les garanties, ni de bon tros. La millor decisió ha estat desallotjar, i no sabem per quant temps”, va dir Xavier Garcia Albiol. I va continuar: “Aquestes esquerdes podrien estar motivades per l’edifici del costat, el número 9, però ha de ser analitzat amb més profunditat per part dels tècnics de l’Ajuntament i dels bombers.” De moment, han arribat a la conclusió que l’edifici pot presentar un risc.

L’alcalde de Badalona també va explicar que només els veïns dels pisos més allunyats a la paret que toca al bloc enfonsat podrien entrar a casa seva a retirar les pertinences imprescindibles. De fet, ahir els veïns van poder entrar al número 9, amb l’autorització del jutge i convenientment acompanyats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia