Successos

estats units

Almenys un mort i 21 ferits en un tiroteig durant la celebració de la Super Bowl a Kansas City

Tres persones han estat detingudes per l’incident que ha sembrat el caos

Els fets han passat a prop de l’estació central de ferrocarrils de la ciutat

Una persona ha mort i vint-i-una més han resultat ferides de bala en un tiroteig aquest dimecres al vespre hora catalana a la ciutat de Kansas City (Missouri, els EUA), al final de la desfilada dels Kansas City Chiefs per a celebrar el títol de la Super Bowl de diumenge passat. El cap dels bombers de la ciutat, Ross Grundyson, va detallar que vuit dels vint-i-un ferits, la majoria criatures i adolescents, es troben en estat greu. Un portaveu de l’hospital pediàtric Mercy ha informat a la premsa que havien rebut dotze persones, entre elles onze criatures d’entre 6 i quinze anys.

La policia ha detingut tres persones com a sospitoses del tiroteig, una d’elles després d’haver estat reduïda per la gent. Després del tiroteig, el president dels EUA, el demòcrata Joe Biden, va tornar a clamar per la prohibició de les armes d’assalt. “El succés hauria de mobilitzar-nos, avergonyir-nos perquè actuem”, va dir en un breu comunicat publicar per la Casa Blanca.

El succés, que va sembrar el caos, va passar en els voltants de la Union Station, l’estació central de ferrocarrils de Kansas City, segons ha informat el departament local de Policia.

“Va haver-hi trets a l’oest d’Union Station, prop del garatge, i diverses persones han resultat ferides”, ha explicat fonts de la Policia, que ha informat de la detenció de “dues persones armades”.

Les autoritats van sol·licitar el desallotjament de l’estació central mentre treballen a determinar “el nombre de víctimes del tiroteig”.

Milers de persones van sortir als carrers de Kansas City per a celebrar amb el seu equip el Super Bowl LVIII que van guanyar el diumenge en un partit enfront dels San Francisco 49ers.

Minuts abans del succés, un autobús en el qual viatjaven els jugadors –entre ells el nuvi de la cantant Taylor Swift, el jugador Travis Kelce– va recórrer els carrers de l’urbs per a celebrar la victòria amb els aficionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia