Successos

El quadern negre

Tura Soler

Cartells als espais on es va perdre en Joan Pere

Els primers, fets a mà, que la família va penjar la primera setmana han estat arrencats

Els familiars de Joan Pere Madurell, el veí de Vic de 44 anys desaparegut a Badalona el 29 de gener, han penjat cartells demanant ajuda per trobar-lo a tots els escenaris i carrers als límits entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona, on se sap que l’home va ser abans de desaparèixer. El rostre d’en Joan Pere amb una petició d’auxili per trobar-lo es pot veure als entorns del bar El Mirador, el bar Tyba, l’estació de metro de Fondo i els carrers que menen d’un espai a l’altre, inclòs el carrer Granada, on se sap que resideix l’Óscar, la persona amb qui va ser el veí de Vic abans de desaparèixer. L’Óscar assegura que, després d’haver estat al bar Tyba, va deixar en Joan Pere en un parc proper. Pot referir-se al parc de les Muntanyetes, un bosc urbà, on la família també ha anat a inspeccionar i a penjar cartells. Aquest cap de setmana, ha estat la segona vegada que els familiars de Madurell van a la zona de la desaparició a penjar cartells. Pocs dies després de la desaparició, van ser a la zona i van penjar uns cartells més senzills, en blanc i negre, on exposaven que el noi havia estat vist per darrera vegada entre les onze i les dotze del 29 de gener al carrer Liszt (on hi ha el bar Tyba), que duia una bossa d’esport de color granat i que anava amb una persona del barri. Dissabte, quan van anar a penjar els cartells amb color i més ben editats, van descobrir que els anteriors havien desaparegut. Només en quedava un. La resta havien estat arrencats. Qui arrenca els cartells que demanen ajuda per trobar un desaparegut? Un testimoni va assegurar als familiars que almenys un dels cartells, el que era al bar Tyba, l’havia arrencat l’home amb qui va ser vist per darrera vegada en Joan Pere, el noi anomenat Óscar.

Mentre continua la campanya per demanar col·laboració ciutadana als carrers i a les xarxes, els Mossos continuen la investigació (repassen les càmeres de seguretat del metro i les d’establiments de la zona i analitzen el mòbil) per intentar trobar alguna pista sobre el parador d’en Joan Pere, que no ha donat senyals de vida des del matí del 29 de gener, quan va enviar a la seva xicota un missatge i un vídeo per Whatsapp. En aquest vídeo, que havia gravat ell mateix, se sent la seva veu fent comentaris i acudits amb l’Óscar, que apareix a les imatges. Són en un bar i damunt de la taula es veu la bossa de color granat que duia en Joan Pere quan va sortir de casa de la seva xicota. Al vespre, el seu telèfon estava inoperatiu i ja ni tan sols rebia missatges.

No ha anat més a la feina a Casa Tarradellas, ni ha trucat cap cop a l’empresa per donar cap explicació. El 31 de gener, va cobrar la nòmina, però no ha tret diners ni ha fet cap moviment amb les seves targetes. La família, en vista d’aquesta situació totalment anòmala, va presentar denúncia per desaparició als Mossos d’Esquadra de Vic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia