Successos

successos

Acordonen part de la T-1 de l’aeroport del Prat per avaluar un vessament radioactiu

Es tracta d’un paquet que conté substàncies mèdiques i i s’ha vessat a la bodega d’un avio

Part de la T1 de l’aeroport del Prat està acordonada pel vessament d’un paquet amb material mèdic que conté substàncies radioactives de baixa intensitat, segons informa ACN. Fonts dels Bombers han indicat que han rebut l’avís a les 10.47 hores. Tretze dotacions s’han desplaçat fins el punt i s’estan fent comprovacions i mesuraments. També hi està intervenint el Servei de Coordinació d’Activitats Radioactives. Aena ha afirmat que l’incident no afecta l’operativa de l’aeroport i ha dit que s’han activat els protocols pertinents. Ha detallat que el paquet sospitós es trobava a la bodega d’un aparell de Swiss Airlines que feia el trajecte entre Barcelona i Zurich. Alhora, ha remarcat que només s’ha perimetrat la zona d’estacionament de l’avió.

Protecció Civil ha activat preventivament l’alerta del Pla especial per a emergències radiològiques (Radcat) i la del Pla d’emergències aeronàutiques, l’Aerocat. També s’ha mobilitzat fins la zona la Unitat d’Intervencio i Suport del SEM. Per la seva banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha referit al succés i ha assegurat que l’executiu no té constància de persones ferides de gravetat. Amb tot, ha recordat que el SEM està sobre el terreny per si cal intervenir.

Finalment, a primera hora de la tarda Protecció Civil ha confirmat que la zona acordonada de la T1 de l'aeroport del Prat és segura després del vessament de material radioactiu de baixa intensitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia