Successos

Detenen 5 persones al Baix Empordà per tres plantacions de marihuana

Els agents de la Policia Nacional van intervenir 90 kg de marihuana i 53 de cocaïna

La Policia Nacional va detenir a cinc integrants d’un grup criminal dedicat al cultiu i producció de marihuana en tres domicilis particulars de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Platja d’Aro, al Baix Empordà. Els detinguts cultivaven la droga en els domicilis particulars, enganxant-se a la llum del subministrament elèctric de manera il·legal. Dos dels detinguts són de nacionalitat espanyola i la resta de nacionalitat francesa i holandesa.

Els agents van intervenir 90 kg de marihuana i 53 de cocaïna, a més d’una balança de precisió i bosses d’envasatge, i 350 euros fraccionats, quatre vehicles i una motocicleta. Segons el cos policial, van arribar a defraudar més de 75.000 euros en energia elèctrica.

La Policia Nacional ha detallat que el ’modus operandi’ del grup consistia a cultivar marihuana a l’interior de tres domicilis particulars, els quals tenien espais perfectament habilitats amb el material necessari per al cultiu de marihuana (làmpades, transformadors, humidificadors, filtres d’aire, condensadors, termòstats, fertilitzants, sistemes de reg. automàtic, etc.), i material dedicat a accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC a les plantes de marihuana. Una infraestructura dedicada al cultiu i producció de marihuana preparada per a la comercialització.

Per les investigacions realitzades, els agents van poder comprovar com les cinc persones detingudes als tres domicilis estaven relacionades entre si, agrupant-se ciutadans de diferents nacionalitats i formant una organització criminal estructurada.

Els detinguts van ser posats a disposició judicial com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació elèctrica. A un d’ells li constava una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó acordada pel jutjat penal de Mataró. El jutge va decretar l’ingrés a presó provisional per dos dels detinguts, i els altres tres han quedat en llibertat amb mesures cautelars..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia