Successos

Successos

Més de mig miler de persones, a l’acte de rebuig al feminicidi d’Olot

La Consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet una crida a la responsabilitat col·lectiva per acabar definitivament amb els feminicidis, durant l’acte de rebuig a l’assassinat d’una dona d’Olot de 37 anys a mans de la seva parella, que després és va suïcidar. Convocat per l’Ajuntament, hi ha participat més de 500 persones. “L’assassinat de quantes dones més estem disposats a tolerar. És una lluita col·lectiva contra un sistema patriarcal amb ideologia masclista que les mata pel sol fet de ser dones”, ha dit. I, ha reblat: “Esteu a un telèfon e distància, el 900 900 120, per ajudar les dones en risc de ser assassinades i una xarxa de serveis que ajuda a sortir d’una vida lliure de violència masclista”.

Abans, l’alcalde, Pep Berga, ha coincidit a afirmar que la lluita contra aquesta xacra correspon a tota la societat. “Cal estar atents i sense dubtar quan hi hagi algun indici s’ha de fer saber a la policia”, ha dit, tot i remarcar que, en el cas de la dona d’Olot, no hi havia ni indicis, ni cap denúncia prèvia. “No podrem tornar-li la vida, però podem evitar altres feminicidis”, ha indicat.

L’acte s’ha iniciat amb un sentit minut de silenci i amb la intervenció de les representants de dues entitats feministes. La presidenta de Dones Alba, Catalina Sellas, ha exigit millores a la justícia i més mà dura contra els maltractadors i assassins. “Fa 32 anys que Alba celebrem un acte contra la violència masclista cada 25N i estem cansades de dir prou. Necessitem viure en tranquil·litat”, ha afirmat. Després, Júlia Becerra, del Moviment Feminista de la Garrotxa, ha recordat que és el cinquè feminicidi en pocs anys a la Garrotxa i ha fet una crida a participar a la manifestació del Dia Internacional de les dones del proper 8 de març “per deixar de patir pel fet de ser dones i per continuar la lluita per totes les que no hi son”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia