Successos

successos

El govern crearà un grup de treball per avaluar si hi ha edificis amb poliuterà

El govern català, a través de la Direcció General d’Ordenació del Territori, vol crear un grup de treball per avaluar si a Catalunya hi ha edificis, i quants, que hagin fet servir el poliuretà com a aïllant, després que l’ús d’aquest material hagi estat assenyalat com una causa de la ràpida expansió de l’incendi a València. Fonts de la conselleria de Territori citades per l’agència Efe han explicat que en aquest grup hl participaran col·legis professionals com el d’Arquitectes o el d’Arquitectes Tècnics de l’Edificació. “L’objectiu del grup de treball serà definir les accions i mesures pertinents respecte a possibles edificis en risc per aquesta patologia a Catalunya”, afegeixen les mateixes fonts.

Ara bé la Generalitat també recalca que no té constància que hi hagi cap immoble a Catalunya que hagi fet servir el poliuretà com a aïllant i assenyala que des del 2006 “el codi tècnic obliga a comunicar tant l’inventari dels materials com la documentació dels projectes constructius als col·legis professionals”, de manera que l’administració autonòmica no disposa de forma directa d’aquesta informació. Sí ha constatat que en els aproximadament 18.200 immobles que gestiona del parc públic d’habitatge a Catalunya no s’ha fet servir aquest material, segons han precisat a Efe les mateixes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia