Successos

SUCCESSOS

Detinguts a Barcelona per robar més de 300.000 euros en pisos de dones grans

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 14 de febrer una dona de 30 anys i un home de 24 com a presumptes autors de cinc robatoris en pisos de dones grans amb un botí que puja més de 300.000 euros tant en diners com en joies i altres objectes de valor. Els detinguts sempre actuaven de la mateixa manera. La dona simulava ser una empleada de la llar i enganyava les víctimes per entrar que estava treballant al pis superior i deia que li havia caigut una peça de roba al balcó o la galeria de la casa de la víctima. Demanava accedir al pis per recollir la peça de roba, i mentre s’assegurava que la porta quedava oberta i simulava estar buscant pel balcó, un segon implicat entrava al domicili i furtava els objectes de valor, en especial joies.

Segons els Mossos, el primer dels robatoris es va produir a finals de novembre en un pis del carrer Ca l’Alegre de Dalt i l’últim es va cometre l’1 de febrer al carrer Ciutat de Balaguer. Els Mossos constaten que s’han recollit cinc denúncies, però tot apunta que aquest grup de persones ho haurien intentat en altres domicilis sense que els deixessin entrar al pis. Es dona la circumstància que totes les víctimes són persones amb mobilitat reduïda, amb edats compreses entre els 85 i els 92 anys. Els autors dels fets seleccionaven prèviament els seus objectius en l’entorn de supermercats per assegurar-se la seva acció i que no trobarien més persones als domicilis.

Gràcies als indicis recollits en cada un dels fets van poder determinar la identitat de la dona que les entabanava i la d’un home que seria un dels que accedirien al pis per sostreure els objectes. Els investigadors van localitzar el seu lloc de residència a Barcelona i el passat dimecres 14 de febrer es va fer una entrada i perquisició autoritzada pel jutjat. Durant el registre van localitzar i detenir a la dona pels cinc fets i a l’home que hauria participat en dos d’ells. En el pis, els agents van localitzar molts documents de diferents països, com ara passaports, permisos i llicències de conduir, amb diverses identitats i que, pendents de la anàlisis per la policia científica, semblarien falsos.

A més van trobar uns 10.000 euros i joies variades, de les que s’està determinant el seu origen. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions de persones relacionades amb els fets. Els detinguts tenen nombrosos antecedents per fets similars ocorreguts en altres llocs de l’estat espanyol. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 16 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia