Successos

policial

La policia local de Castelló d’Empúries incorpora deu projectors d’esprai defensiu irritant

Des de l’ajuntament asseguren que “l’ús d’aquesta arma quedarà restringit a situacions d’alt risc”

Els agents que els faran servir han rebut una formació específica

La Policia Local de Castelló d’Empúries s’ha dotat de deu projectors d’esprai defensiu irritant en forma de pistola. Per incorporar-los, tots els agents locals als que se’ls n’ha assignat una han rebut una formació de com i en quins casos utilitzar-la, perquè el seu ús està protocol·litzat i regulat. En aquesta línia, fonts de l’Ajuntament asseguren, en declaracions a l’agència ACN, que “l’ús d’aquesta arma quedarà restringit a situacions d’alt risc en les que els agents afrontin conflictes amb una o diverses persones que posin en perill la seva integritat física”.

El model adquirit OC PIEXON JPX2 té forma de pistola i és un dels projectors de gas pebre més moderns. Des de l’Ajuntament defensen que “es considera una arma menys lesiva i més pràctica que les pistoles elèctriques”. L’esprai irritant té uns efectes temporals d’entre 45 i 60 minuts, amb l’objectiu de reduir la lliure acció de la persona afectada perquè els agents la puguin contenir i controlar l’incident sense provocar lesions greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia