Successos

successos

Tercer i últim dia de dol a València per les deu víctimes a l’edifici cremat

La situació es comença a normalitzar a la zona, mentre els afectats esperen ser reallotjats a partir de demà en 131 habitatges de l’Ajuntament

L’immoble tenia una assegurança en vigor per valor de 26,5 milions

València tanca avui els tres dies de dol oficial decretats després del devastador incendi de dos blocs d’un edifici residencial al barri de Campanar, que ha deixat deu morts i arran del qual segueix ingressat un bomber que va resultar ferit en les tasques d’extinció i de rescat. Entretant, a l’Institut de Medicina Legal de València hi continuen les tasques de revisió antropològica, per l’estat en què estaven els cossos, de tres dels deu cadàvers trobats i la investigació, sota secret de sumari, sobre les causes de l’incendi per part de la policia científica.

Molts dels afectats pel sinistre, que va devorar totalment els 138 habitatges de l’edifici, estan reallotjats en un hotel i s’han reunit amb l’Ajuntament per coordinar les seves necessitats, a l’espera que aquest dilluns s’habiliti un punt per a la renovació del DNI i les acreditacions oficials que puguin haver perdut. Propietaris i inquilins estan a l’espera de poder ocupar a partir de la setmana entrant els 131 habitatges de l’edifici que l’Ajuntament de València ha posat a la seva disposició i que s’afanya en aquestes últimes hores a arranjar per tal que estiguin a punt per entrar a viure-hi.

Segons ha publicat EFE, l’edifici sinistrat comptava amb una pòlissa d’assegurances per un valor de 26,5 milions d’euros, més 31.000 més pel mobiliari comunitari. El contracte, vigent justament des de l’1 de febrer passat fins a l’1 de febrer de 2025, està subscrit entre la comunitat de propietaris i la companyia Mapfre, i especifica que té cobertura per incendi. Segons la pòlissa, l’edifici, construït el 2008 i que té 139 copropietaris, tenia una qualitat de construcció “alta”.

Entre ahir a la nit i aquest matí els veïns i comerciants dels baixos ja han pogut començar a accedir al garatge soterrani, de tres plantes, per recollir els seus vehicles, acompanyats d’un bomber i coordinats per la policia local. El perímetre de l’edifici continua tallat com els dies previs i els operaris municipals continuen les tasques de neteja iniciades dissabte amb la retirada de la cendra i les restes cremades al voltant de l’edifici. A primera hora d’aquest matí el silenci era trencat només pels operaris de neteja i l’olor de cremat encara restava a l’ambient. A la rotonda de davant s’ha improvisat un petit altar, que va començar a prendre forma ahir amb alguna rosa i que aquest matí ja llueix amb rams, espelmes, peluixos, unes sabatilles blanques infantils i un cartell on es llegeix “ sempre al cor de València”.

El dol oficial per les víctimes, que acaba dilluns, ha fet suspendre tots els actes fallers programats avui, inclosa la Crida amb què s’inicia la festa de les Falles. No s’ha celebrat, per tant, la macrodespertà (des de primera hora del matí), ni se celebraran la mascletà a la plaça de l’Ajuntament (prevista a les dues de la tarda), ni la Crida (a les vuit ) des de les Torres de Serrans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia