Successos

El quadern negre

Tura Soler

El professor de bateria ja ha entrat a la presó

Jordi Brull, que no va interposar un recurs a la sentència, va anar-hi pel seu compte i haurà de complir 20 anys dels 26 imposats

Jordi Brull, el professor de bateria de Quart condemnat a 26 anys i mig de presó per abusar sexualment de cinc alumnes entre els anys 2009 i 2020, ja és a la presó. El dia 5 de febrer el servei comú processal d’execució penal de Girona va dictar l’executòria després que la sentència esdevingués ferma (Brull va optar per no interposar un recurs) i va donar al condemnat un termini de tres dies per entrar “voluntàriament” a la presó. I dilluns, voluntàriament, tot i que un xic fora del termini, Jordi Brull va traspassar les reixes de la presó i es va convertir en un pres en compliment de sentència. Tot i que la pena imposada és de 26 anys i mig, la mateixa sentència de l’Audiència de Girona ja remarcava que “per imperatiu legal” seria de 20 anys. Com que Jordi Brull va arribar a judici en llibertat i mai havia entrat a la presó, ara té el comptador a zero i no pot restar condemna per presó provisional complerta.

El cas que ha dut el professor de bateria a la presó es va destapar el 2019 quan dos exalumnes seus que ja l’havien denunciat es van presentar en aquest diari, donant la cara i el seu nom, Issac Jover i Adrián Cuéllar, per denunciar públicament que havien estat víctimes d’abusos per part de Brull i que lluitarien per tirar endavant l’acusació en contra seu, i que pensaven que hi hauria més nois afectats. En aquells moments el jutjat ja havia arxivat les diligències que havien obert i els Mossos ja havien detingut Brull, que es va negar a declarar, i havien deixat sense efecte la detenció. Però el lletrat dels dos denunciants, Benet Salellas, va demanar la reobertura de la causa, i el jutjat va tornar a citar Brull com a investigat i acompanyat d’advocat. En aquell moment, Brull va negar els fets i va qualificar la denúncia de falsa i va aventurar que aclariria els fets, demostraria la seva innocència i quan se l’exonerés presentaria denúncia per calúmnies contra els nois que l’assenyalaven. Però, lluny d’exonerar-lo, el jutjat va anar rebent denúncies d’exalumnes del professor que relataven que, al soterrani on feien les classes, Brull els induïa a deixar-se fer massatges, tocaments i fel·lacions, i almenys en un cas va acabar amb penetració. Es valia de l’admiració que li professaven com a mestre o enllaminint-los amb regals o projectes. Al final, van ser vuit alumnes els que van presentar denúncia però algunes es van acabar arxivant perquè els fets havien prescrit i el jutjat va dictar processament contra Brull en relació amb els abusos a cinc nois. El fiscal va demanar una pena de 43 anys de presó i l’acusació particular la va elevar a 48. El judici es va celebrar entre els dies 3 i 5 d’octubre i Brull, defensat per Carles Monguilod, va al·legar que els contactes sexuals que havia mantingut amb els alumnes eren consentits. Però el tribunal no va creure la versió de l’acusat i va considerar que el professor de bateria es va aprofitar de la seva “situació de superioritat” sobre les víctimes, totes menors d’edat. I li va posar 26 anys i mig.

LA XIFRA

26
anys i mig
de presó va imposar l’Audiència al professor de bateria, però n’ha de complir 20


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia