Successos

La tramuntana provoca múltiples incidents a la demarcació durant la nit

El 112 ha rebut 52 trucades que han generat fins 37 expedients la gran majoria fetes des de l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès, el Ripollès i el Pla de l’Estany

La tramuntana que ha bufat amb força al llarg de la nit ha generat diversos incidents sobretot a les comarques de l’Alt, el Baix Empordà però també també al Pla de l’Estany, al Gironès i al Ripollès. De fet, els Bombers han hagut d’atendre fins a 37 avisos a la demarcació (entre la una de la matinada i la una del migdia) relacionats amb el vent per enretirar arbres, cablejat i elements inestables del edificis. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 52 trucades en total a tot Catalunya (des de la una de la matinada fins a les 8 del matí) , que han generat fins a 37 expedients. De tots ells, el 19,57 han estat fetes des del Gironès, el 17,39% des del Baix Empordà, el 15,22% des de l’Alt Empordà i el 10,87 % des del Ripollès.

Les ratxes de vent predominantment de component nord han estat molt fortes al llarg de la nit. De fet, a Portbou ha detectat ratxes de vent de component Nord-Oest de fins a 164,2 quilòmetres/hora. Al pantà de Darnius-Boadella (N), la ratxa més forta detectada ha estat de 110.2 quilòmetres/hora. Destaquen també els 81,4 km/h de Navata (NO) i els 76,3 km/h de Castell d'Aro.

La nevada de les últimes hores ha deixat gruixos de 20 a 40 centímetres de neu a cotes altes de la Cerdanya i el Ripollès, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Els gruixos han estat molt variables per efecte del vent. Al Ripollès, a l'estació de Núria (1.971) s'han acumulat fins a 15 centímetres. La neu s'ha concentrat a cotes altes però en alguns casos ha nevat fins a fons de vall.  L'estació de Vallter 2000 ha anunciat aquest matí que havia de tancat per raons de seguretat, a causa de les condicions adverses amb fort vent i torb. De fet, segons fonts de l'estació, la ventada s'ha endut bona part de la neu que havia caigut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia