Successos

El quadern negre

Tura Soler

El mort trobat al Ter era un ucraïnès desaparegut

Apareix un noi desaparegut a Montcada fa sis dies i continuen buscant el veí de Vic perdut fa un mes a Badalona

Identificat el cadàver de l’home que el passat dijous 22 de febrer va ser trobat al riu Ter al barri de Pedret de Girona.

La víctima és Andriy Ivasyuk, que constava com a desaparegut des del dia 5 de febrer. Ivasyuk vivia a Celrà, però la denúncia per desaparició la van presentar els seus familiars que viuen a Móra d’Ebre, en veure que feia dies que no podien contactar amb ell. En aquest cas la identificació s’ha pogut fer en pocs dies perquè juntament amb el cos és va trobar documentació a nom d’Andriy Ivasyuk i els especialistes forenses van poder comparar la fórmula dental que va aportar la família del desaparegut amb la de víctima i ha donat resultat positiu. La tesi de la investigació, que porten els Mossos, és que Ivasyuk, que tenia llicència de pesca, va caure accidentalment al riu i es va ofegar. Els primers resultats de l’autòpsia, en espera de proves de laboratori complementàries, avalen que es va negar. El cos, que flotava dins l’aigua del Ter de bocaterrosa, el va descobrir una persona que passejava per la vora, davant del número 128 del carrer Pedret. Amb la troballa del cadàver es va poder resoldre una desaparició.

També s’ha resolt, en aquest cas amb la localització amb vida, la desaparició de l’Eric, un noi de 26 anys que constava com a desaparegut el dia 22 a Montcada i Reixac.

Eric, segons la denúncia que va fer la seva dona, va marxar de casa seva el dia 22 a les 7 de la tarda i ja no se’n va saber res més. La dona va anar a formalitzar la denúncia als Mossos la matinada del dia 24, però els familiars també van difondre la foto de l’Eric i del seu cotxe a través de les xarxes socials demanant ajuda per trobar-lo. El dia 25, diumenge, el seu cotxe, un Peugeot 208 de color blau, va ser trobat arran de la carretera GI-623, la que enllaça la sortida de l’autopista a Orriols amb l’Escala. El cotxe era a poca distància de la sortida de l’autopista i tenia alguns desperfectes, com ara els vidres del davant i del darrere malmesos. Els Mossos van traslladar el vehicle fins al dipòsit de Figueres i, en constatar que el seu conductor era una persona que constava com a desapareguda, es va fer recerca per la zona. Ahir Sos va desactivar l’alerta després que la família comuniqués que havia aparegut.

En canvi, continua la recerca de Joan Pere Madurell (a la foto encerclada), el veí de Vic que va desaparèixer a Badalona el 29 de gener, avui fa un mes. Joan Pere Madurell va passar el cap de setmana a casa de la seva xicota a Santa Coloma de Gramenet i aquell dia, dilluns, no va anar a la feina a Casa Tarradellas. La seva pista es perd en un bar de Badalona, on va ser vist en companyia d’un noi anomenat Óscar, que assegura que després del bar van anar a un parc, on van estar junts fins que ell (Óscar) va marxar perquè tenia una entrevista de feina per videoconferència. Un vídeo gravat pel mateix Madurell, que el va enviar a la seva xicota, capta la imatge d’Oscar i la veu de Madurell, que va deixar d’enviar missatges i de contestar-los a partir del matí del dia 29 de gener. Des de llavors no ha fet moviments amb les seves targetes ni s’ha tornat a comunicar amb la xicota ni amb la família, amb qui estava molt unit. La família demana ajuda per trobar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia