Successos

finlàndia

Un nen de 12 anys mata un company i en fereix dos més en un tiroteig en una escola

El sospitós ha estat detingut

Un nen de 12 anys ha mort i dos alumnes més de sisè de primària han resultat greument ferits aquest dimarts al matí pels trets disparats per un company de classe en una escola prop de Hèlsinki, la capital de Finlàndia, ha explicat la policia en una roda de premsa, durant la qual ha indicat que investiga l’incident com assassinat i intent d’assassinat. El sospitós, també de 12 anys i alumne del centre, ha estat detingut, informa la cadena pública YLE, que cita fonts policials. L’arma utilitzada, segons ha dit la policia, seria propietat d’un familiar.

L’incident ha tingut lloc poc després de les nou del matí a l’escola de primària de Viertola de la ciutat de Vantaa, a uns divuit quilòmetres al nord de Hèlsinki, que compta amb 800 alumnes d’entre set i setze anys i una plantilla de noranta persones.

Les autoritats van rebre un avís pocs minuts després de les nou del matí i van desplaçar a la zona una desena de cotxes policials i ambulàncies, a més d’alertar a la població que evités transitar per la zona i no sortís de casa fins a nou avís.

El sospitós, un alumne també del centre de dotze anys, va irrompre armat a l’escola, va obrir foc indiscriminadament i va ferir tres alumnes.

L’atacant va fugir del col·legi a peu i va ser detingut una mica més tard per la policia en un barri al nord de Hèlsinki, ha informat la cadena pública finlandesa citant fonts de la policia.

En les últimes dues dècades s’han registrat diversos tirotejos en centres escolars de Finlàndia que han deixat desenes de víctimes, entre els quals figuren dues massacres perpetrades per dos joves que van matar un total de divuit persones abans de suïcidar-se. El 2007, un estudiant de divuit anys, va matar sis alumnes, a la infermera del centre i al director abans de llevar-se la vida en un tiroteig a l’institut de Jokela, prop de Hèlsinki. Un any després, el 2008, un altre estudiant va obrir foc en una escola de formació professional de Kauhajoki, situada en el nord-oest de Finlàndia, i va matar nou estudiants, un membre del personal i després es va matar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia